2019-08-10 954 瀏覽
好耐冇去過牛陣打邊爐, 就諗住帶埋媽咪擦返餐!我哋去咗最近嘅旺角分店食. 坐低嗰陣選擇湯底嗰時有員工好殷勤咁行過嚟介紹, 佢極力推介新推出嘅冬陰功湯底, 佢話係十分正宗嘅, 咁咪試試囉 ! 首先用一嚿豬脂肪搽上鍋底,每一個表面都有一啲油. 之後就可以用鮮蝦同埋魷魚去炒到個窩滲透海鮮嘅香味, 店員再加一啲冬陰功湯底之後, 叫我哋將芫茜等比較香嘅菜類, 以及香菇等煲香個湯就可以打邊爐了!呢個冬陰功湯底酸酸尾尾有少少辣十分開胃, 辣度可以自己調教因為有好多唔同款式嘅辣椒可以畀你自己放幾多粒都得, 而且配料實在太多令到個湯底好夠香濃, 今次我哋食嘅都係澳洲穀飼上級牛肉, menu寫都係長期以穀物位置純天然黑牛, 佢哋係不含激素非基因改造可以放心食用, 其味道香濃豐富細膩, 如果219蚊穀飼任食育牛肉真係好抵! 另外可以任嗌優質豬肉同埋牛舌添!外面嘅配料十足,睇蔬菜已經有唐生菜娃娃菜羽衣甘藍同埋大受歡迎嘅通菜, 畀個貼士大家ar, 呢個冬陰功湯底十分match! 另外菇類都有三款例如金菇冬菇同海鮮菇, 多款嘅肉丸類, 麵類, 蕃茄, 雲耳, 秋葵, 蟲草花等健康食物, 真係花多眼亂. 另外我

外面嘅配料十足,睇蔬菜已經有唐生菜娃娃菜羽衣甘藍同埋大受歡迎嘅通菜, 畀個貼士大家ar, 呢個冬陰功湯底十分match! 另外菇類都有三款例如金菇冬菇同海鮮菇, 多款嘅肉丸類, 麵類, 蕃茄, 雲耳, 秋葵, 蟲草花等健康食物, 真係花多眼亂. 另外我哋仲加咗海鮮, 所以廣島蠔, 帶子,魷魚都係可以任嗌嘅, 令到個湯底鮮味中更加突出添. 可以免費添飲罐裝汽水,除咗可口可樂, 雪碧, 忌廉, 道地烏龍茶, 維他檸檬茶, 樂天檸七, 樂天忌廉溝鮮奶等等飲品之外, 日本Asahi啤酒都係免費添飲㗎! 我就冇飲汽水啦, 因為我搵咗一個更加好飲嘅, 就係泰國香茅茶, 飲落除咗有香茅嘅清新味道之外, 仲甜甜地, 飲多啲熱嘢飲, 留返啲quota食haagen-dazs雪糕嗎, 都係任食而且有四個味道綠茶, 咖啡, 雲呢拿同埋紅莓, 大家估下我食咗幾多杯, haha .....

2019-08-02