最近秋風起,天氣涼涼地,最適合就係打邊爐!為食仔係同事既打邊爐飯堂,係佢大力推介下,呢日一齊去開餐。餐廳環境唔錯,枱與枱之間都會有隔板,有適當距離,感覺衛生安全;而且店員服務熱情有耐心,為諗唔到食咩既我地提出左唔少意見。呢到淨係湯底已經有唔少選擇:特色卜卜蜆,雞煲、龍蝦鍋底、魚鍋底、雞煲翅、清湯鍋底,加埋超過二十款,而且款款都好吸引。是夜我地點左招牌龍蝦海鮮鍋、至尊牛拼盤、蝦膠釀豆卜同特式四寶墨魚丸。飲品就要左柚子鮮果沙冰同鹹檸七。📣招牌龍蝦海鮮鍋 $298賣相震撼呀!一打開個煲,海鮮滿滿的,面頭有大大隻龍蝦,下面有海蝦同蜆,最底有娃娃菜。龍蝦肉鮮甜彈牙,海蝦鮮味十足,蜆肉飽滿冇沙,由於龍蝦湯底十分鮮甜濃郁,令到娃娃菜都好清甜好好味呀!📣至尊牛拼盤 $448至尊牛拼盤用上港女點心架,又一打咭既必點菜式!入面有安格斯、牛肩胛、牛頸脊、吊龍及牛柳粒,一次過可以有幾款不同既部位之餘,份量仲幾多,呢個拼盤真心好睇又抵食!安格斯油脂甘香,肉質嫩滑,入口即融;牛肩胛、牛頸脊牛味香濃;吊龍帶點爽口,牛柳粒鮮嫩,肉質軟腍。📣蝦膠釀豆卜 $68蝦膠結實彈牙,一咬就知足料喇,連埋煙韌豆卜,雙重口感,更加

📣招牌龍蝦海鮮鍋 $298

📣至尊牛拼盤 $448

📣蝦膠釀豆卜 $68
蝦膠結實彈牙,一咬就知足料喇,連埋煙韌豆卜,雙重口感,更加好食。

📣特式四寶墨魚丸 $108
四寶墨魚丸,四款口味包括:黑松露墨魚丸、芝士墨魚丸、鵝肝墨魚丸、墨魚奶黃包,手打墨魚丸鮮味十足,非常彈牙,四個味道入面,我最鐘意黑松露,食落黑松露香氣十足,香氣久久不散;鵝肝口味亦令人留下深刻印象,一黎呢個選擇比較特別,二黎鵝肝同墨魚咪道原來都好夾!

📣柚子鮮果沙冰 $42
柚子沙冰入面真係有柚子粒,而且味道清甜,解油解膩。

📣鹹檸七 $21
同事嘅鹹檸七。