2017-05-23 494 瀏覽
三姐妹又去行街街, 成日都聽到女人街附近餐廳既野食係平, 靚, 正. 可惜行左大半條街都搵唔到間心水餐廳. 正當想轉出大街搵野食既時候, 就比我發現左呢間潮福, 好啦, 今餐就食你~其實吸引我入黎既係呢班海鮮~做緊晚飯孖寶, 有龍蝦又有雞, 只係$188佢叫第一雞, 第一個黎到. 雞唔太肥, 肉滑身. 沙薑同油比例岩岩好, 唔會太油. 有少少甜味上湯焗龍蝦: 有7-8舊, 肉質彈牙, 味道鮮甜, 食得出係新鮮貨砵酒焗桶蠔: 有成7隻, 每一隻都成個碗咁大. 蠔'撲'左少少炸粉, 更有咬口.椒鹽鮮魷: 未放上檯已經聞到好香椒鹽粉味~ 就算放耐左, 都食到佢既酥化而唔油膩啫啫通菜梗煲: 個人覺得係誠意作~ 可選擇全棵通菜定剩係要梗. 我選擇後面果樣, 更有咬口. 煲入面仲有魷魚乾, 好香口~家鄉焗魚腸: 表面脆, 入面唔太乾, 仲比我發現左魚潤, 成個口感唔同晒最後仲有飯口果-西瓜. 食左差唔多兩個幾鐘, 都冇比人趕~ 而且待應仲不停幫我地茶壺加水, 又好好笑容~ 呢到二樓仲有蒸氣火鍋, 偷偷上去睇過環境唔錯, 下次試埋~

其實吸引我入黎既係呢班海鮮~

做緊晚飯孖寶, 有龍蝦又有雞, 只係$188

呢到二樓仲有蒸氣火鍋, 偷偷上去睇過環境唔錯, 下次試埋~
2017-05-22