呢排出得多去食, 平時既日西韓式都有d 厭倦. 難得今次呢個fd 同我一樣愛試新野, 搵左一輪, 決定試下旺角呢間評價都唔錯既土耳其私房菜 menu 選擇好多, 可以單叫or 比廚師拍板. 選擇恐懼症既我見到後者真係鬆一口氣, 緊係把決定權交比廚師啦. 呢個Simple Design set 都有唔同price point ($168, 200, 250, 300, $350) 豐儉由人~ 我地就採取中庸之道, $250 set. 😎話說, 店內燈光昏黃, 環境真係好舒服, 岩哂couple or 密友談心. 不過影既相打左d 折扣, haha先上左個土耳其salad. 菜都好fresh, 而且plating 好靚🌸🌸 第2道菜係土耳其雞, 外表烤得有d 焦. 但入面既雞肉好嫩, 雞肉中間仲包住左飯茄子薯仔配自製乳酪薯條用新鮮薯仔切片同切條炸成, 再加上炸茄子同青黃椒, 茄子黃椒經過烤炸就更加甜腍. 再淋上茄汁乳酪醬,口感味道都好豐富, 唔錯炸魚好香脆, 估唔到mix 埋上面燒過既香甜既杏桃又幾match wor 😝香草乾果菜飯釀西式椒焗過既黃椒好香甜, 盛上炒香過加入各香料既飯,

turkey salad
Turkey Chicken
茄子薯仔配自製乳酪

Dolma Veg
香草乾果菜飯釀西式椒
焗過既黃椒好香甜, 盛上炒香過加入各香料既飯, 仲加入提子乾, 幾好味
choc
飲品我fd fd 選左杯東歐玫瑰乳酪 Rose Ayran 同熱有靈芝朱古力 Organic Ganoderma Chocolate. chocolate 個名好架勢, 飲落其實都係chocolate 味, 好彩都夠rich🙈 但好後悔無選到佢地既signature coffee 呀, 臨走前見到其他人order 完, 店員/主 就會用部好神奇既機烘煮coffee
聽講全港只有佢地一家先會用呢種傳統既東歐煮法架~~ 有機會真係要試下

另外一杯rose ayran反而幾有驚喜. 玫瑰味好出, 夠smooth, 又唔會過甜, 正
like 同share 佢地fb page 會額外有免費dessert
咁抵, 緊係要即刻like la~
今期dessert 係土耳其龍鬚糖♥

ps 其實其中一個想來既原因係呢度既喵喵~ 喵店長好靚仔
真係超可愛💕💕 但佢對最角度張枱情有獨鍾(我隔離枱), 成日跳左過去 😢😢 我都好想有喵喵陪食呀~~
來到記得同喵喵say hi
Dolma Veg