天氣轉涼意味著食雞煲🐔打邊爐既季節又黎啦。今次一晚食齊雞煲、邊爐同埋韓燒🤪滿足三個胃。坐低第一件事揀雞煲辣度先,同朋友都唔太食得辣,叫左BB級。店員好有效率勁快拎左雞煲出黎,翻滾10分鐘左右就食得。雞煲🐔雞既份量都幾多,BB辣冇乜辣度🤔建議叫小辣會惹味啲。肉唔會榎歰歰尚算嫰。最令人驚訝係雞肉都可以任添😱食多轉真係回本。食到咁上下可以出去拎湯底打邊爐😋😋順便拎埋配料韓燒💗醬料區:次次打邊爐整醬汁都會落勁多蒜蓉🧄🧄🧄🙋🏻‍♀️有冇人同我一樣?韓燒/打邊爐配料海鮮:青口、扇貝、咖哩魷魚、蝦🦐等(推介魷魚🦑口感彈牙)肉類:牛柳粒、雞翼、雞串、牛肉、黑琢肉🐽等(推介牛柳粒🐮好Juicy,抬面有玫瑰海鹽同黑胡椒可以用黎調味,令味道提升🧂)菜類:生菜🥬、萵荀、金菇等(食左咁多肉要食番啲菜中和下🤣)丸類/其他:芝士丸、蟹子包、響鈴、蟹柳、餃子🥟、公仔麵等飲品超級多選擇唔係講笑🙄檸檬茶🧃、凍檸茶、忌廉溝鮮奶、啤酒等二十幾款甜品留肚食🙋🏻‍♀️豆腐花、泡芙、啫喱同雪糕🍦總括💬讚一讚店員好鬼細心,走黎幾次幫我地睇雞肉熟透未。韓燒🥘🥢用牛油紙墊底燒,唔怕啲油彈到自己。任食放題性價比高💫溫馨提示🤫韓燒記得分開夾夾生

雞煲🐔

食到咁上下可以出去拎湯底打邊爐😋😋順便拎埋配料韓燒💗

韓燒/打邊爐配料
海鮮:青口、扇貝、咖哩魷魚、蝦🦐等(推介魷魚🦑口感彈牙)
菜類:生菜🥬、萵荀、金菇等(食左咁多肉要食番啲菜中和下🤣)
丸類/其他:芝士丸、蟹子包、響鈴、蟹柳、餃子🥟、公仔麵等

飲品

甜品
留肚食🙋🏻‍♀️豆腐花、泡芙、啫喱同雪糕🍦

總括💬
讚一讚店員好鬼細心,走黎幾次幫我地睇雞肉熟透未。韓燒🥘🥢用牛油紙墊底燒,唔怕啲油彈到自己。任食放題性價比高💫溫馨提示🤫韓燒記得分開夾夾生、熟肉類。