2018-12-09 46 瀏覽
樓上Cafe都算幾有中學時代嘅回憶,今日約咗個舊同學出嚟食飯傾計,想搵個坐得耐嘅地方,就諗到去樓上Cafe啦。旺角出咗名多樓上Cafe,今日嚟到位於高氏大廈嘅「孖啡」,除咗有得食有得坐之外,仲有遊戲玩添。假日嘅午飯時段都未算好多人,我哋一人叫咗一個set lunch,有一個主菜同埋一杯飲品。鮮茄焗豬扒飯:茄汁焗豬扒飯永遠係我既最愛,見到餐牌上有呢個選擇,豪不猶疑就要叫喇。呢度既豬扒整得非常鬆軟,蕃茄汁味濃,每粒飯都沾到蕃茄汁,食落好開胃。全日早餐:賣相吸引,顏色好鮮艷,食材亦都好豐富,有煙三文魚,薯餅,紐倫堡腸,茄汁焗豆,炒蛋,沙律同埋牛角酥。煙三文魚捲埋放係中間好靚,炒蛋炒得香滑,牛角酥亦都係熱辣辣嘅,值得一讚。餐飲包價值$38嘅飲品一杯,亦都可以補返差額升級去其他飲品。我地叫左一杯「孖啡」同埋Mocha,天寒地飲返杯熱辣辣嘅咖啡,簡直係享受。

鮮茄焗豬扒飯:

全日早餐: