2021-07-16 1940 瀏覽
今日同媽媽去行街行到攰攰哋就去附近商場睇下有咩食,媽媽係一個日式火鍋控, 見到有間新日式火鍋店就話一定要試!今日就點左北海道黑毛和牛放題,除咗可以食唔同嘅牛肉之外仲可以選黑毛豬同埋新鮮雞肉。日本和牛果然係唔同啲,食落牛脂味零舍香,肉質鮮嫩,油潤帶肉香,加落壽喜燒鍋底好襯,令肉味更鮮甜。另外仲可以選擇食澳洲和牛,美國SRF和牛等等.外面都有唔少食物選擇,喜歡這裏好乾淨之餘仲樣樣嘢都洗得好乾淨切得細細,方便進食,媽媽最鍾意沙律菜苗,淥嚟食有陣香香的草青味。 我就當然夾左好多蕃茄啦,另外仲有金菇,日本大葱,秋葵,娃娃菜同不同嘅丸類,最吸精嘅係年糕福袋,我響其他日式涮涮鍋未見過的,我一口氣食左四個,好滿足!不可不提嘅係依度有得自製窩夫,佢個窩夫溶液全晚不能男男女女都圍住個窩夫機自己做自己鍾意口味嘅窩夫,佢仲有4款syrup同埋3款小脆脆配料俾大家加!仲要留返個胃俾軟雪糕,佢個朱古力好香濃,一定要試吖!號外:佢哋每個星期一至三下午茶時段,2人同行1人半價; 晚市時段 4人同行1人免費,下午茶食真係好抵!#大將 #日式火鍋 #shabushabu #日式 #旺角 #hotpot #beef #Ho

#大將 #日式火鍋 #shabushabu #日式 #旺角 #hotpot #beef #Hokkaido #japan #icecream #dessert #cafe #homemade #japanesefood #food #dessert #pancake #icecream #hkig #hkiger  #相機食先 #hkfood