新婚不久,🍾👰🏼🤵🏻當然係要邀請我嘅好伴娘食返餐作感謝!🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️好友喜歡食打邊邊,並要求要坐得舒服,坐得舒適!上網搵咗好耐,終於比我搵到呢間吞pot雞煲火鍋, 上網見啲人話坐得舒適食材有新鮮,所以你試一試睇吓真與假!😼😼當日六點半就到,已經半個塲full咗,所以大家記得預早book位!一去到,喺門口就見到一個大魚缸,🐢🐠🐡🦈仲要係觀賞魚的魚缸,印象好似有海龜,仲以為自己去咗海洋世界添,環境真係唔錯。個塲完全唔侷促,唔會好似出邊煙霧離漫好大浸味嘅火鍋塲!🥘我哋被安排入咗卡位,仲係window seat... 舒適度可跟同食西餐冇分別,very good! 果然無揀錯!🤣💪🏻🤩講返嘢食,我哋兩人點左招牌螺片濃雞湯鍋,估唔到呢個湯底會滿佈都係料,好多螺片同埋雞肉,個湯底都已經飽咗一半,不過我哋仲叫好多嘢食!🍲🍲由於呢度好多特色野,所以我哋都試咗好多,包括咗:手打香煎鵝肝丸:呢個口感都唔錯喎,幾特別我鍾意!🦆🍢手打芝士牛丸:估唔到芝士夾牛肉係超級夾的,但芝士味又唔會搶咗有肉味,仲更加濃厚添,極力推介要是一下!🐮🐮🍡🍡二講到最好食嘅,一定係呢度啲牛,因為見到枱枱都會叫,我哋都唔執輸,齋睇

由於呢度好多特色野,所以我哋都試咗好多,包括咗:
手打香煎鵝肝丸:呢個口感都唔錯喎,幾特別我鍾意!🦆🍢
二講到最好食嘅,一定係呢度啲牛,因為見到枱枱都會叫,我哋都唔執輸,齋睇個樣已經知道新鮮!我哋試咗:
頂級安格斯牛小排🥩🥩,呢個質素非常高,牛小排喺牛前胸肋骨部位肉,肉質鮮美滑嫩、油花分布均勻,淥一淥就入得口,食完忍唔住再要,停唔到口!十個讚,拍得住我喺日本食嘅牛!🤩🤩🤤🤤
特級雪花牛肋片:肉質結實肥美,兩個女人唔夠10分鐘就清晒成碟牛肉,不得了,增肥大行動!😏😋😋
仲有一樣自家製即炸芝士響鈴,即叫即炸,上枱時仲熱辣辣,芝士香但不膩,必須要一試!😍
其他仲試咗新鮮脆肉脘魚腩,珊瑚蚌,自家製炸魚皮等等,都唔錯。👌👍

總結,食物質素高,食材新鮮,特別係一定要來食牛,一定要食牛,一定要食牛(重要的是講三次)🐮🐮🐮😻😻😻!環境寬敞舒適,餐廳空間感足,回頭率極高,應該會成為安帶邊邊飯堂之首選😘🤩🥳🎉💪🏻🍾
醬料
珊瑚蚌