2018-09-13 164 瀏覽
今晚同朋友經過旺角個頭,決定順便係旺角食埋晚飯。搵到呢間係西洋菜南街銀城廣場樓上嘅西餐廳,我地見咁耐無食過西餐所以決定一試佢set dinner 嘅選擇十分多, 同埋係包埋餐湯同甜品嘅,所以好似比較抵食。 而我地嗌左露絲瑪莉燒春雞就係跟set嘅, 比較特別一提嘅係佢嘅配菜有冰菜,平時比較少食到,酸酸地幾開胃,可以中和一下齋食肉嘅飽膩感。但係個雞燒得洽到好處,唔會太乾太難,配埋佢嘅香草同醬汁幾唔錯然後我地又單點左呢個火焰燒豬手,佢係上枱後點火即場燒嘅,夠曬吸睛打卡一流 食落去豬手皮脆肉滑,夠曬德國風味小食拼盤有洋蔥圈、越南春卷、炸蠔等等,夠曬多選擇!最啱同朋友開心share最後個risotto 夠晒creamy,食唔停口,而且份量頗大,幾個人share都好飽西餐黎講咁嘅價錢食到咁多野都幾抵食,下次係旺角唔知食咩好不妨試試呢間

露絲瑪莉燒法國春雞

打卡一流 食落去豬手皮脆肉滑,夠曬德國風味

脆燒德國豬手

小食拼盤