相信大家都對呢間係旺角嘅申子居酒屋 一啲都唔陌生㗎啦!無諗過我哋竟然只係提早幾日都𝗯𝗼𝗼𝗸到星期六嘅𝗱𝗶𝗻𝗻𝗲𝗿!!實在太好彩喇~~真係要讚一讚由我打電話𝗯𝗼𝗼𝗸位開始已經感受到呢度嘅店員服務態度好好!整體來講,未必今次點嘅每一道菜色都超驚喜,但又有啲菜式超出色,令我仍然想再回食( ˘ ³˘)♥︎所以我都幾推薦大家試吓,不過記得提早𝗯𝗼𝗼𝗸位啊!.if u hangout a lot in mk u probably have heard of this izakaya 🤤 usually need to reserve a couple weeks in advance 😆 but got lucky this time 😋 overall, not all dishes were out of the ordinary but there are some star dishes like their beef tongue & tempura that makes it worth going again 😊 make sure u reserve in advance proba
if u hangout a lot in mk u probably have heard of this izakaya 🤤 usually need to reserve a couple weeks in advance 😆 but got lucky this time 😋 overall, not all dishes were out of the ordinary but there are some star dishes like their beef tongue & tempura that makes it worth going again 😊 make sure u reserve in advance probably hard to walk in!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8.5/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.6/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.8/10
🌟推薦鰻魚天婦羅同牛舌芯!
三重芝士吉列千層豚肉

《三重芝士吉列千層豚肉》$228 🌟7.6/10🌟
呢個一定係餐廳嘅招牌菜吧!用上好多磈嘅豬腩片搭起再包住芝士去炸,聽到都覺得超邪惡啊~雖然豚肉肉質真係好嫩,好好食,不過其實食落冇想像中咁驚艷。芝士份量超足料,鹹香味十足,每人一件啱啱好,如果唔係可能會覺得膩,下次可能會想試吓冇芝士嘅版本~而且小失望嘅成件事比較鬆散,外層炸皮同豚肉餡料好易甩出嚟。
海膽炒飯

《海膽炒飯》$178 🌟7.6/10🌟
超多人推薦嘅海膽炒飯!可惜面頭海膽份量比較少,就咁食的話唔太覺得佢係一個海膽炒飯,如果你當佢係一個蟹籽炒飯,都真係幾出色嘅!米飯乾身粒粒分明,鹹香味俱全。
鰻魚天婦羅

《鰻魚天婦羅》$168 🌟8.5/10🌟
上年睇𝘆𝗲𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲嘅時候$128嘅佢已經變到$168喇~但食過嘅朋友大力推薦,點都要試吓嘅!果然冇介紹錯,欣賞天婦羅炸粉唔會太厚,主角厚切鰻魚肉質嫩稔,無骨~鰻魚嘅蒲燒醬汁好入味,個人覺得唔需要點天婦羅汁更加食得醬汁嘅香甜。
極上鹽燒牛舌芯

《極上鹽燒牛舌芯》$108 🌟8.5/10🌟
必點!!!!粒粒咁厚切牛舌芯,超級爽口彈牙,又軟嫩!另外亦都有檸檬、柚子泥、海鹽同埋蔥粒俾你調味,我就覺得輕輕用海鹽最惹味最正啦~
蓬鬆玉子

《蓬鬆玉子》$98 🌟7.8/10🌟
呢個基本上係一個整得好好食嘅芝士玉子燒再加大阪燒嘅醬汁。玉子燒生熟程度控制得好好,半流心狀態有蛋汁,再加埋拉絲芝士,好惹味~分量都幾大份下,幾個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲食啱啱好!
《雞泡魚乾》$65 🌟7.6/10🌟
店員好細心同我哋解釋佢哋有兩款唔同嘅雞泡魚乾,一款係脆口嘅,而另一款,我哋點嘅浜田厚魚乾就係有咬口,食落煙煙韌韌。調味偏鹹,份量唔算太多,整體驚喜唔大。
申子卷

《申子卷》$188 🌟7.2/10🌟
店員推介話好多人都會嗌呢一款申子卷!壽司面頭嘅刺身有三款:三文魚、吞拿魚同埋油甘魚,魚生新鮮,特別之處係壽司嘅餡料係炸魚皮!食落脆卜卜,不過個人覺得整體有少少乾口。
原個鮮果雪芭

《原個鮮果雪芭》$68 🌟7/10🌟
有幾款唔同嘅口味,今次我哋就揀咗白桃。整體就係想像到嘅味道,如果唔係因為想要個𝗯𝗶𝗿𝘁𝗵𝗱𝗮𝘆 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗲都未必會喺呢度食甜品(•̀ᴗ•́)و
申子居酒屋
三重芝士吉列千層豚肉