2017-12-21 61 瀏覽
同個fd今日行開旺角揾食,就諗起個朋友之前介紹Mini Friday 間餐廳,話野食正而且環境舒服,好啱約埋幾個朋友一齊靜靜地食飯吹水~好啦就試試啦,而且地點方便糸太子。我哋前菜叫咗蟹肉牛油果沙律,主食係龍蝦汁海鮮意大利飯同香草焗慢煮牛肋骨。原來八點前落單某部份酒精類飲品仲有buy one get one free添,所以我地都梨左兩杯virgin mary~甜甜地容易入口,so sweet 落單之後發現間餐廳陸續坐滿晒客撳掣。首先嚟咗個主食先,龍蝦汁意大利飯,碟意大利飯海鮮種類都有三四樣,有帶子、大蝦、青口、魚,最好味嘅魚,就連我呢啲甘怕魚腥既都覺到ok。之後嚟咗個牛油果沙律,賣相好好,呃like一流,外面用青瓜切片交織而成在包住啲牛油果蟹肉,配搭下面唔知用咩造成嘅醬汁酸酸甜甜,十分好開胃。然後,到主角慢煮牛肋骨終於上菜了,肉質鮮嫩,仲有少少未粉紅,口感嫩得來又有肉味,而且分量十足。雖然上菜次序錯左但係因為真係好好味,所以非常滿意~下次要留肚,可以試吓佢啲甜品先

Drinks
落單之後發現間餐廳陸續坐滿晒客撳掣。首先嚟咗個主食先,
龍蝦汁海鮮意大利飯
之後嚟咗個牛油果沙律,
蟹肉牛油果沙律
賣相好好,呃like一流
香草焗慢煮牛肋骨
,肉質鮮嫩,仲有少少未粉紅,
2017-12-18
Drinks