2018-02-24 159 瀏覽
住左喺旺角廿幾年 其實好少係返旺角食野 早前留意到呢間Cafe用左我最愛既雞蛋仔黎做甜品 今日決定同媽咪黎呢度試下食Lunch店鋪裝修富特色有親切感,有點懷舊又有點調皮餐牌選擇奇多! 單係飲品同甜品選擇已令人眼花繚亂最後決定叫波士頓龍蝦卡邦尼意粉🍝菠蘿鮮茄豬扒焗飯set lunch🍅另外加左2隻芝士牛油焗蠔,每隻$12每個set lunch都會跟餐湯碗仔翅或者忌廉湯,媽媽選了碗仔翅,很足料 好多冬菇 肉碎同木耳先黎既係芝士牛油焗蠔,加了很多芝士去焗,生蠔新鮮美味波士頓龍蝦卡邦尼意粉🍝一大隻芝士焗波士頓龍蝦放在意粉上,令人垂涎三尺,龍蝦多肉爽彈,Carbonara亦十分出色菠蘿鮮茄焗豬扒飯分量十足,飯面上鋪滿芝士,內裡有四五塊切件豬扒,肉質偏硬。鮮茄汁飯酸酸甜甜,令人很開胃吃個不停,媽媽很喜歡這個焗豬扒飯這間街坊Cafe質素不錯,經過旺角可以來試試這間餐廳嚕

店鋪裝修富特色有親切感,有點懷舊又有點調皮

餐牌選擇奇多! 單係飲品同甜品選擇已令人眼花繚亂

碗仔翅

先黎既係芝士牛油焗蠔,加了很多芝士去焗,生蠔新鮮美味
芝士牛油焗蠔

菠蘿鮮茄焗豬扒飯

這間街坊Cafe質素不錯,經過旺角可以來試試這間餐廳嚕
芝士牛油焗蠔
菠蘿鮮茄焗豬扒飯