2023-04-23 172 瀏覽
打邊爐一定要揀返個湯底先,呢度有滋潤嘅雞鍋,又有芫荽皮蛋湯,不過今次諗住澳門胡椒豬骨鍋。湯底香辣濃郁,豬骨仲有好多好多豬脊髓,我哋瘋狂吸入!豬脊髓含有豐富的蛋白質, 可以提高抵抗疾病能力,尤其係對發育期嘅小朋友、手術或者大病後補充失血和修復組織特別有效用。🐷🦴🍖我哋見佢嘅套餐都好抵食,一個組合有晒海鮮同肉類,就揀咗佳選牛大哥套餐,包括咗美國封門柳、安格斯牛肩胛同高級牛板腱,估唔到份量好多,用一隻好大隻嘅牛裝住咁上枱,忍唔住即刻拍照留念,而且每款都好鮮嫩!🥩🥹🤤除此之外,我哋仲點了蟶子、八吋帝皇蟹柳、自家制黑松露墨魚滑、娃娃菜等等,非常豐富,所有食材都好新鮮!🦑🥒🥦🥗