同個朋友喺旺角試咗呢間有好多手工啤揀嘅餐廳,我哋叫咗三隻手工啤,本人最鍾意就係台灣蜜糖味手工啤。啱女仔飲,蜜糖味超重,酒精唔高,到港女嗰支就麻麻哋,比較辛辣但係回甘味好龍。另外仲有一支,叫做紅玉,個味都唔差有好濃郁嘅花果香,雖然冇台灣啤咁甜但係佢酒精濃度再低少少飲多一次都冇問題。之後重點咗好特別嘅黑松露醬芝士夾餅,個賣相唔討好但係啲芝士同黑松露醬流出黎好好食,另外叫咗一個個名好長我都唔記得咗嘅意粉,記得係有大蝦嘅,個意粉質地煮得好彈牙,蝦都有好多隻,醬唔算太乾亦都唔算太過濃,食完會有口渴嘅感覺。甜品我哋叫咗棉花糖配餅乾,雖然唔係啲乜嘢新口味但係我欣賞棉花糖底下係有朱古力同埋香蕉,唔係剩係得棉花糖,再夾埋餅乾就啱啱好,鍾意食甜嘅人就一定要掂呢一個。下次嚟我都會想試吓食埋水煙,貪佢唔使坐出面街,坐喺裏面但係近窗位都可以食到水煙,咁就唔會怕太熱了。
  • 脆焗棉花糖朱古力夾心批