2023-04-28
前陣子好多人介紹,今次見到朗豪坊有得堂食嘅一汁一菜,就決定試下😍 有我鍾意嘅簡約和風裝潢,食物走輕食路線,非常適合節奏急速嘅香港人🤭💬 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯粟米湯質感比較濃稠,味道香甜且有淡淡豆乳味,而雞肉略帶鹹味,仲有西蘭花同紅蘿蔔;整體唔會太重味,感覺幾健康😁回頭食: ⓨⓔⓢ💬 沖繩汁燒大根豬軟骨豬軟骨肉質唔韌,吸收哂沖繩醬汁,同大根一樣非常入味,相對咸少少,送飯一流😁👍回頭食: ⓨⓔⓢ💬仿松葉蟹棒馬鈴薯沙律材料用咗仿松葉蟹棒、青瓜、紅蘿蔔、洋蔥、馬鈴薯、烚雞蛋碎、蛋黃醬,馬鈴薯軟硬適中,加埋青瓜同紅蘿蔔嘅爽脆,充滿多層次嘅口感,味道方面甜甜的醬料帶點點酸,飯前食更提升食慾🤭回頭食: ⓨⓔⓢ💬蜜桃紅茶對我嚟講略甜,所以加入少少水去飲用,而當中嘅蜜桃味道撲鼻而來嘅香味係正嘅🤭回頭食: ⓨⓔⓢ雖然佢係走簡約輕食風,但份量其實都唔少,食完滿滿飽足感,而如果係keep fit當中嘅靚靚們,可以揀「一汁一菜」嘅配搭,即係一個湯一個餸菜,有營養之餘又唔會吸收太多澱粉🤭❤️一汁一菜 (朗豪坊)❤️ 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖❤️39051166▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂@ham
💬 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
💬 沖繩汁燒大根豬軟骨
💬仿松葉蟹棒馬鈴薯沙律
💬蜜桃紅茶
回頭食: ⓨⓔⓢ
❤️一汁一菜 (朗豪坊)
❤️ 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖
❤️39051166