1K
2019-11-21 1439 瀏覽
應友人約喺旺角晚飯,揀左呢間好評甚多嘅火鍋放題,八幡屋位於瓊華商場,面積頗大,除左一般二人枱,仲有頗多卡座,大部份都係大枱。平日晚飯時間接近滿座,店員話大鍋有機會要搭枱,一人一鍋就唔洗,咁唯有一人一鍋唞。放題包括海鮮拼盤、刺身、牛肉、火鍋配料、炸物小食任食、飲品任飲;價錢同一般火鍋放題店差唔多。採用自助形式,大部份食物、配料、飲料都係好似自助餐咁自取。唯牛肉、海鮮類、刺身等少部份野係要落單。只需要掃一掃QR Code就可以,方便、環保👍🏻入座前要揀好湯底,免費湯底有豬骨、昆布、壽喜燒、辛辣泡菜、冬瓜薏米同沙嗲湯。我地揀左沙嗲同壽喜燒,前者有沙嗲香,唔算濃郁但都過得去。壽喜燒比較淡,不過不失🥺海鮮拼盤人頭份量有蝦、大蜆、花甲、東風螺、青口、帆立貝、魷魚。冰底上,整體都算新鮮,特別係大蜆,肉質飽滿,又幾甜👌🏻刺身拼盤就乜都有啲,包括三文魚、吞拿魚、赤蝦、赤貝、八爪魚等,冰底上,都砌得幾靚,咁我地試左覺得三文魚、赤蝦、八爪魚整體都唔錯,可以再點😝牛肉口感軟腍,唔會太肥淋淋,任食黎講算係咁。墨魚滑都係要掃碼點單,口感彈牙。其他火鍋配料一律自取,丸類、蔬菜等。仲有唔少炸物、串燒、小食、天婦羅自取

牛肉口感軟腍,唔會太肥淋淋,任食黎講算係咁。

墨魚滑都係要掃碼點單,口感彈牙。

其他火鍋配料一律自取,丸類、蔬菜等。

仲有唔少炸物、串燒、小食、天婦羅自取,炸物水準一般啦,始終整起左一段時間,尤其是炸鰻頭,本來都好想食,但入口硬到不得了😓

反而串燒同天婦羅幾好,串燒有肉香,唔會太韌或者老。串燒蝦都ok👌🏻

飲品任飲。