2022-08-25
旺角抵食嘅日式料理🏮 今晚放工後 去旺角百老匯睇電器 之後搵嘢食 呢間餐廳位於女人街 屬於繁華地段 睇落已經經營一段日子 裝潢簡約 但不失日式feel 坐卡位都算舒服 店員殷勤有禮 親民價錢 😌 傍晚時分 天文台話好快掛8號風球 所以我哋急急腳 叫嘢食 食完好快啲返屋企啦😁 珍味小食拼盤$48大大碟咁 我比較鍾意食八爪魚🐙 火焰左口魚邊壽司$22左口魚邊 肉質鮮嫩 加上燒汁 魚油極香 食後口有余香 真係食完又想再食 推介 😋🤣 火焰醬皇燒蟹棒壽司$16腳蟹棒超大嚿 啖啖肉 好新鮮 滿滿的幸福感🥰 三文魚刺身$70塊塊都好厚肉 鮮甜肥美👍 雞泡魚乾$58入口咁香 點埋沙律醬仲正 送洒一流 😉 雞軟骨串燒$28香脆仲有雞油香 調味都啱啱好😍 鐵板牛油粟米$42鐵板 熱辣辣上枱 充滿焦香 用匙羹食超方便🥰 蕃茄鴨胸手打湯烏冬$68濃濃的蕃茄湯底 加煙燻鴨胸 及彈牙嘅手打烏冬 超正😎 芝士年糕$32👍梗係要叫我最鍾意食嘅芝士年糕啦 為呢餐畫上完美的句號 😎😎😎 🎈六丸(居食屋)日本料理 (旺角)旺角通菜街75-77號地下 kfoodie #hkfood #hkfoodblogger
旺角抵食嘅日式料理🏮
鐵板 熱辣辣上枱 充滿焦香 用匙羹食超方便🥰
蕃茄鴨胸手打湯烏冬$68
濃濃的蕃茄湯底 加煙燻鴨胸 及彈牙嘅手打烏冬 超正😎
芝士年糕$32👍
🎈六丸(居食屋)日本料理 (旺角)
旺角通菜街75-77號地下
kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie