奇蹟拉麵旺角通菜街22號達明大廈地舖經開旺角好多嘢食,老友想食拉麵,帶咗我去女人街嘅奇蹟拉麵,果然高汁。😉烏賊濃味拉麵🍜+原味濃拉麵🍜主要配料有叉燒肉、味付半熟蛋、蔥和筍,我哋追加咗叉燒肉和紫菜,我唔夠喉,一定要加麵。😂叉燒肉新鮮嫩滑,肉味香濃,入口即溶沒有筋,脂肪和肉的比例很好,大廚處理得恰到好處,必食。🤤味付半熟蛋蛋味濃郁,內層香滑,外層入味。😍蔥夠香,不辣口,筍夠爽,入味沒有渣,紫菜吸收了湯底的精華,好味道。😻原味濃拉麵的湯底,原汁原味,香氣四溢不油膩。烏賊濃味拉麵的湯底加了墨汁,層次提升了,湯底沒有味精,鹹度適中,我把湯底喝光了。😽拉麵口感煙韌,沒有鹼水味,處理得很好。炸雞即叫即炸,炸油新鮮,雞肉香滑juicy,加少少檸檬汁效果更佳。😋✨支裝津路烏龍茶,無糖,解渴,去油。😸奇蹟拉麵 環境舒適,食材新鮮,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
奇蹟拉麵

旺角通菜街22號達明大廈地舖

烏賊濃味拉麵🍜+原味濃拉麵🍜

味付半熟蛋蛋味濃郁,內層香滑,外層入味。😍

拉麵口感煙韌,沒有鹼水味,處理得很好。

炸雞

✨支裝津路烏龍茶,無糖,解渴,去油。😸

2024-05-08