2022-01-24
同另一半去左呢間餐廳@cincinbistro 提早食情人節套餐🥰環境舒適又高樓底,食物配搭好好,冇一道菜令到我地失望,仲好有驚喜添!前菜❤️意大利牛肉他他生牛肉他他平時都係撈隻生蛋食,今次餐廳就配上松子仁脆片同巴馬臣芝士一齊食,依個組合非常好,口感特別~同埋一啲腥味都冇之餘 亦令到牛味更加突出! 💛香煎北海道刺身級帶子刺身級帶子加上鮮海膽,味道鮮上加鮮。上面既黑松露醬同柚子珍珠為煎帶子係味道上添左新既層次 🥗慢煮蟶子王慢煮既蟶子比較嫩口,口感猶如食緊刺身咁樣!加上法國魚子醬提升鮮味同埋香芒沙律中和油膩,成道菜既既味道酸酸甜甜,口有餘香,仲非常開胃😜 🦞法式龍蝦濃湯龍蝦濃湯係用杯子上,飲用好方便,面層先有干邑泡泡配搭返龍蝦湯本身既濃郁,睇得出呢碗湯用咗好多時間同心思。 🐟法式脆鱈魚卷配日本雪場皇帝蟹鱈魚以香脆嘅春卷皮包住,外層香脆,內裏肉質鮮嫩,配搭青豆蓉同小蕃茄乾,味道獨特,加上雪場蟹肉,直情係幸福二重奏😘 🥩烤美國頂級安格斯牛柳配日本雪場皇帝蟹,黑松露燒汁牛柳脂肪較少但係勝在肉質較嫩,餐廳建議以烤焗3成熟處理,口感嫩滑,牛味濃郁,配上黑松露燒汁食 味道更加香濃,而日本雪場皇帝蟹都好鮮
前菜
❤️意大利牛肉他他
💛香煎北海道刺身級帶子
🥗慢煮蟶子王
🦞法式龍蝦濃湯
🐟法式脆鱈魚卷配日本雪場皇帝蟹
🥩烤美國頂級安格斯牛柳配日本雪場皇帝蟹,黑松露燒汁
牛柳脂肪較少但係勝在肉質較嫩,餐廳建議以烤焗3成熟處理,口感嫩滑,牛味濃郁,配上黑松露燒汁食 味道更加香濃,而日本雪場皇帝蟹都好鮮甜🦀
🍰特濃比利時朱古力心太軟配紅莓雪芭,朱古力爆炸糖
甜品賣相好精緻,仲色彩繽紛,暖暖的朱古力心太軟,切下有流心嘅朱古力醬,配上酸酸甜甜紅莓雪芭,一熱一冷,仲有朱古力爆炸糖同士多啤梨粒點綴,味道好豐富,食完都唔會好膩~
#cincin食後感
✨今餐食得好飽好豐富🥰🥰 環境舒服~啱哂二人世界😌
同時亦感覺到餐廳喺菜式上花咗好多心機~~
擺盤有心思 打卡好靚😇 而且每款菜式創新、有創意得嚟,味道都能夠做到互相配合,更加突顯到食材嘅鮮味、特色💖
每個菜式都深得我心😆非常有驚喜嘅一餐👍🏻絕對係土瓜灣嘅隱世高質西餐廳😍