2021-01-16 1699 瀏覽
呢間位於尖沙咀山林道既「婆婆珈琲屋」🥳佢係一間日系復古風既樓上咖啡店,因為冇留意到原來有得book位,所以當日係walk-in去的,幸好留低左資料後都好快有位咋🤩一入到去先有「婆婆雜貨店」,主要賣飾物、手工製品、本地手作等,而行入少少就係餐廳了🥰餐廳裡的環境好靚好舒服,超適合打卡🥳📸-🌟五品料理 (可選三熱兩冷/三冷兩熱) $128基本上每個料理都可選飯團/烏冬、自家製漬物(啤酒柚子蘿蔔漬)同埋冷菜同熱菜~而惠顧料理系列可半價追加飲品,但就不包富士山特飲🙈-🔹飯團🍙可選飯團或烏冬,而飯團一共有四款,我就揀左明太子富士山飯團😍賣相好可愛係富士山造型🗻而明太子既份量都好多😆-🔹自家製漬物啤酒柚子蘿蔔漬食落好脆好爽口,整個感覺好fresh~-🔹冷菜🎈清酒溏心蛋+馬鈴薯沙律溏心蛋食落有少許清酒味,而我最鐘意溏心蛋半熟咁蛋黃呈現流心既效果,不錯👍🏻而馬鈴薯沙律好綿滑,加埋黑胡椒、青瓜同火腿口感十足😚-🔹熱菜🎈蒲燒鰻魚+金平牛肉+紫薯薯餅蒲燒鰻魚正正常常~金平牛肉好惹味,用上蓮藕洋蔥等配料加埋甜醬油一併炒,好味😋而紫薯薯餅裡面的紫薯餡料唔會太甜,食落好脆好香口🙆🏻‍♀️-🎈昭和焦糖布甸 $42焦糖布

🌟五品料理 (可選三熱兩冷/三冷兩熱) $128
五品料理

🔹飯團🍙
明太子富士山飯團

🔹自家製漬物
啤酒柚子蘿蔔漬食落好脆好爽口,整個感覺好fresh~
🔹冷菜

金平牛肉
紫薯薯餅

🎈昭和焦糖布甸 $42
昭和焦糖布甸

焦糖布甸🍮賣相都好可愛😝仲要好大個😂男朋友仔完全唔幫手搞到自己食哂成個😅布甸食落好滑,但不算有太大驚喜~
🎈富士山 $68
富士山

呢杯富士山🗻特飲好靚啊😍要黎打卡一流🧡但飲落味道有啲淡,應該係蝶豆花特飲吧!?😆
整體都幾喜歡呢度既環境同料理❤️就連餐具都好靚有花上心思啊😳剛睇到婆婆珈琲屋網頁上有得預約,想去的記著早點預約喔😌
🔸Grandmama Cafe
📍尖沙咀彌敦道176號The Nate 1樓