2018-10-04 850 瀏覽
今日去咗某大飲食集團旗下嘅Kikusan 食午。餐廳座位之間都算寬敞,環境舒~見到有鰻魚飯,而對呢間餐廳有expectation, 所以order 咗嚟試。另外,叫咗個千層豬扒擔擔拉麵同一籠豚肉小籠包。第一樣送上嚟嘅食物係千層豬扒擔擔拉麵。吉列豬扒切好,望落去見一層層嘅豬肉形成豬扒般厚,咬落去好juicy, 肉層之間嗦咗擔擔拉麵嘅湯底(唔辣)。我地坐係open kitchen 附近嘅一張枱,諗住可以見到烤鰻魚,未見有人燒鰻魚。但熱辣辣嘅鰻魚飯不久便出現,只得鰻魚,無其他配菜或蛋絲。以我推測,同某foodcourt 一樣,丁熱的⋯⋯魚肉約5mm厚,肉質有D林,口感一般,試完覺得麻麻地,有D失望。豚肉小籠包4粒,皮薄,望落去見內裏好多汁!試完先發現肉汁無鮮甜味。

, 肉層之間嗦咗擔擔拉麵嘅湯底(唔辣)。

2018-09-29
  • 千層豬扒擔擔拉麵