2021-09-24 153 瀏覽
呢間嘢開咗係淘大咁耐都未食過,見今日興致勃勃就一於去試試😋 大概6點半左右去到間餐廳,但出面早已排緊隊買票入座,大概都等咗6-7張枱嘅人先入到大概都要20-30分鐘。中途啲員工仲要處理外賣單啊等等,所以令成個輪候時間較長。排到我地要係門口揀好買啲咩嘢食,然後比埋錢,職員就會幫你安排入座。入到去張枱大概係咁樣,有紙巾、調味料,而等食物嘅機就要放上去個位到,方便職員送餐😋係等待食物嘅時間入面,我就出去自助bar到拎飯、沙律、湯、餐具等😝 沙律就有薯仔沙律同普通沙律,值得一提,薯仔沙律幾好味,有驚喜。咁就冇咩特別,同埋有啲鹹。叫咗個二人餐有日本A5佐賀牛個個餐$525個餐有牛脷、佐賀A5和牛、豬扒、牛膈肌同炸蕃薯條開始個熱板都唔熱,放落去好似慢煮緊啲肉.. 燒到2046🤣,所以後尾叫咗個職員幫我地換咗塊板,好好多🤪 起碼放落去係‘炸炸’聲。日本A5佐賀和牛-食落好多油脂,好淋,食2-3舊ok嘅,但食多幾舊就好油膩🤣厚切牛脷-味道都唔錯,普普通通,無太大特別美國極黑豚肉-一開始比我地都比較生,然後自己落板整返熟,去到自己鍾意嘅程度。-出奇地,呢個豚肉又幾好味,唔‘鞋’之餘又唔會太淋,口感剛剛好
呢間嘢開咗係淘大咁耐都未食過,見今日興致勃勃就一於去試試😋

咁就冇咩特別,同埋有啲鹹。

叫咗個二人餐有日本A5佐賀牛個個餐$525
個餐有牛脷、佐賀A5和牛、豬扒、牛膈肌同炸蕃薯條

日本A5佐賀和牛

厚切牛脷
-味道都唔錯,普普通通,無太大特別

美國極黑豚肉
-出奇地,呢個豚肉又幾好味,唔‘鞋’之餘又唔會太淋,口感剛剛好!

牛膈肌
-牛膈肌食落比起平時啲牛’煙銀‘少少,但牛味都重,無咩太大特別🤪

炸蕃薯條
-而炸蕃薯條係岩岩炸起,所以食落熱辣辣,好好味,放凍咗食就無咁好味(無咁甜同無咩味了)。

總括而言,呢間呢個價都ok嘅,平時想食鐵板燒牛嘅都可以過嚟食,畢竟沙律,飯,湯任食,但呢個餐試完一次就滿足了