2011-05-09
上次有朋友食完介紹我黎試下 話有日本人招呼聽完半信半疑之際 即刻約左三五知己去試去到唔見有日本人 有少少失望 諗緊會唔會係朋友吹水之後填完紙 舉手 有個女仔行埋黎 竟然用日文問我地由於我同朋友都係唔識日文 對住佢O曬嘴 但佢即刻轉左用英文同我地講好彩我地都聽得明佢講D咩之後佢同我地介紹完之後 拎左D飲品比我地 果刻我地係到諗 食過咁多間日本放題 真係未試過有日本人招呼咁正 真係又驚又喜係我地傾傾下計食得好興高采烈之際 佢突然行埋黎 好禮貌咁拎我我隻夾幫我燒野又講左成堆日文 雖然我聽唔明 我估到應該係咁燒會好D 唔會咁大火 咁易燒窿 我仲以為食放題係自己食 冇咩人理 但呢一間比我地既感覺真係好唔同就連普通既待應都密密幫我地收野 換碟 有一次我女友食到成嘴都係汁 個日本女仔好有笑容咁行埋黎同我女朋友講搞到我女友係到話我都冇佢咁細心 哈食到尾聲 我朋友仲要求同佢合照 佢好有耐性咁同我地每一個合照第時都可以同我其他朋友威下 我去左一間高級餐廳到食期待下一次再黎...(其實係想見多佢一面『眾人心聲』)
聽完半信半疑之際 即刻約左三五知己去試
去到唔見有日本人 有少少失望 諗緊會唔會係朋友吹水
之後填完紙 舉手 有個女仔行埋黎 竟然用日文問我地
好彩我地都聽得明佢講D咩
之後佢同我地介紹完之後 拎左D飲品比我地 果刻我地係到諗
就連普通既待應都密密幫我地收野 換碟
搞到我女友係到話我都冇佢咁細心 哈
第時都可以同我其他朋友威下 我去左一間高級餐廳到食
期待下一次再黎...(其實係想見多佢一面『眾人心聲』)