2025-07-15
呢間隱藏喺灣仔嘅日式居酒屋🪩真係令人驚喜🤩原來係由東京過江龍開設,由日本人親自主理‼️食物味道原汁原味,連裝修都充滿濃濃和風🎎一入去就似穿越咗去日本街頭🇯🇵 .🍢車厘茄豬肉卷酸甜嘅車厘茄包埋油香四溢嘅薄切豬肉片🐽火候掌握得好好😌肉質煎到剛剛熟,油脂滲入果肉之中,啖啖滋味又唔會覺得膩口🥳係開胃嘅好選擇😉.👅燒牛舌 作為牛舌控,呢款絕對值得一讚!口感煙韌適中😚咬落去唔會死硬,而且牛味十足❗️仲保留住肉汁💦每一啖都係滿足感爆棚,真係想即刻再叫多一份☺️.🍢蘆筍豬肉卷 清新嘅蘆筍配上鹹香豬肉,簡單但唔寡味☺️蘆筍爽脆帶點微甜,平衡咗豬肉嘅油膩感,係健康之選同時又唔失味道🈵.🐟日本產白燒鰻魚呢道真係值回票價🎫外皮烤得微微焦脆,內裡肉質依然保持軟嫩,油脂融化喺舌尖,香味撲鼻,完全唔使蘸醬都已經好惹味😇係我今晚最鍾意之一😙.🍢雞肉串燒拼盤全部雞肉都係日本空運,鮮味十足。其中蔥燒雞肉串最令人印象深刻,蔥芯燒得香氣逼人♨️雞肉嫩滑多汁,真係愈食愈滋味,配杯冰凍清酒簡直一流🤣.🪺燒鵪鶉蛋豬肉卷 鵪鶉蛋滑溜溜,豬肉鹹香夠味😗兩者結合得好默契‼️口感層次分明,入口幾特別,令人回味。.🇯🇵沖繩炒麵 炒麵彈牙有嚼勁,
🍢車厘茄豬肉卷
👅燒牛舌
🍢蘆筍豬肉卷
🐟日本產白燒鰻魚
🍢雞肉串燒拼盤
🪺燒鵪鶉蛋豬肉卷
🇯🇵沖繩炒麵
炒麵彈牙有嚼勁,醬汁調味恰到好處🈵帶住淡淡高湯香氣♨️配料豐富,每一口都係實實在在嘅日式風味⛩️最後用一碗嚟收尾真係無得彈😇