2019-08-22
估唔到深水埗都有咁出眾嘅日本餐廳 價錢非常大眾化又親民 食材款式夠多 餐廳日以本料理為主打 有各類刺身,壽司,丼飯,小食供應!最驚喜嘅就係呢到嘅甜品都非常出色…… 食完飯好多人都會跟住食甜品 咁就唔使跑兩間餐廳兩色海膽刺身魚丼飯$298超豐富嘅丼飯 上面嘅海膽目測有成板咁多 鍾意食海膽嘅人必食這個海膽有兩款 有一款又粗又肥成隻手指咁長 另外一款細細條呈現非常鮮艷嘅橙黃色 兩款整體都新鮮至極 放入口鮮甜無比 有種入口即溶嘅感覺魚刺身用咗厚切方式呈現 口感超實在的 完全冇腥味 反而有一種鮮甜的魚脂味道壽司方面 全部都好足料 尤其是係軍艦 魚生多個飯軍 艦外面層紫菜依然脆卜卜 這裏嘅壽司確實抵食 三文魚壽司只需要七蚊一件 晏晝食仲唔需要加一添炸軟殼蟹卷$59壽司飯外面鋪滿咗密密麻麻嘅蟹子 咬落去口感非常豐富 粒粒蟹子在口腔中爆開 中間仲有 青瓜絲及炸軟殼蟹 仲有沙律醬做點綴 非常好吃 黑松露餃子$39即叫即炸熱辣辣 餃子外皮炸到脆卜卜 好香口 靈魂在於黑松露醬汁 黑松露嘅香味在口腔中久久不散日式梳乎厘配軟雪糕$98賣相精緻 非常高水準嘅一個甜品 製作需時25分鐘 梳乎厘口感像空氣 非常鬆軟
兩色海膽刺身魚丼飯$298
炸軟殼蟹卷$59
黑松露餃子$39
日式梳乎厘配軟雪糕$98
賣相精緻 非常高水準嘅一個甜品 製作需時25分鐘 梳乎厘口感像空氣 非常鬆軟 仲好香蛋味添 旁邊嘅雪糕係哈密瓜味 味道一啲都唔假
炎炎夏日叫咗杯蜜桃梳打配雪糕$34
橙粉紅色帶有漸變效果 見到已經心心眼 好靚呀 味道唔會太甜 梳打有氣好適合夏天飲 上面嘅雪糕同樣都係哈密瓜味 好特別 平時好少食到