2021-01-22 849 瀏覽
新一年,新開始,梗係要食好少少獎勵自己!是日晚上去咗位於尖沙咀棉登徑嘅「焱丸水產」買外賣日本菜~店內外裝修充滿日本水產店風味,餐牌上嘅菜單以各式各樣新鮮日本水產為主刺身五盛揀咗呢個有五款種類魚生嘅刺身五盛,分別有:三文魚、油甘魚、帶子、吞拿魚、海膽。魚生充滿光澤,望落去好新鮮,每片都係厚切的!三文魚同油甘魚都好肥美油潤,滿有魚油香。帶子同海膽都好鮮甜呢焱丸號壽司呢個陣容鼎盛嘅「焱丸號壽司」賣相好吸引呢!壽司面上鋪了滿滿的海膽、三文魚籽、日本北海道帶子、蟹柳、壽司蛋絲等等,味道同口感都好豐富呀鮑魚殼燒海鮮會由店員專責燒製,鮑魚肉爽口彈牙,夠哂新鮮甜美松葉蟹膏帆立殼燒鍾意食海鮮嘅我又點少得帆立貝呢!原粒帆立貝肉大大粒,加入野菌、日本青椒仔、同松葉蟹膏一齊燒香,味道好濃郁又滋味海膽帆立貝燒加咗海膽一齊燒嘅帆立貝都特別鮮味且鮮甜,好高質呢

刺身五盛

焱丸號壽司

鮑魚殼燒

海鮮會由店員專責燒製,鮑魚肉爽口彈牙,夠哂新鮮甜美

松葉蟹膏帆立殼燒

海膽帆立貝燒

加咗海膽一齊燒嘅帆立貝都特別鮮味且鮮甜,好高質呢
外賣自取