招聘中
29天前
更多筍工 (5)
2022-01-08 65 瀏覽
冇得去旅行但要食真正日本拉麵都唔難,好似呢間連鎖店就近喺朗豪坊,食個麵當去下旅行都好~呢度豚骨湯底係必食,睇menu,話係用大量豬骨、魚乾、元貝、蔬菜熬制嘅湯底。食落好厚身所以好輕易咁掛到麵,赤相傳二刀沾汁麵辣辣地,叉燒大大塊又入味,麵質爽滑彈牙,沾麵食到湯底嘅濃郁又食到多啲麵條味,同湯拉麵完全唔同。牛肝菌雞白湯沾汁麵湯底係用雞肋骨熬成,骨膠原比較豐富所以更加厚身但冇咁豚骨湯底咁濃肉味。呢個沾麵嘅慢煮雞肉非常之軟嫩,雞肉味重,沾麵食落口感覺補充左骨膠原咁😆~田之最強係牛油果凱撒沙律,仲有一隻溫泉蛋,擺盤已經好靚,啲沙律蔬菜仲好新鮮,個沙律撈埋溫泉蛋食perfect!黑鳥,其實係炸雞配他他醬,個日式炸雞外脆,肉質仲好鮮嫩;他他在味道有少少墨魚汁味,感覺新鮮又特別~梅子青檸梳打同蘋果汁兩者都同喺日本飲嘅飲品好相似,但係兩者來講我比較鍾意梅子青檸梳打,因為嗰種梅子香慢慢滲出來嘅味道真係好fresh飲落好舒服。服務態度中上,坐卡位嘅話位置寬闊,不過可惜呢度繁忙時間用餐時間只有1小時呢~

赤相傳二刀沾麵

牛肝菌雞白湯沾麵