2019-12-05 50 瀏覽
呢間係位於觀塘的日本餐廳,聽朋友話佢嘅鐵板燒好出名,所以我今次抽空收工同朋友過來品嚐一下🤤今次嗌咗依個菜單,前菜係沙律,仲有刺身併盤,全部刺身都係日本直送,裡面包括有:活帶子刺身,面上面有d紫菜蓉,而白色果個係尾長調,紅色嗰塊係拖羅,依個係我最鍾意之一☺️,很新鮮又肥美,入口即溶另外有個帶子料理,日本北海道帆立貝加上木魚湯,冬菇同少量胡椒將帆立貝嘅鮮味再提升高一個層次最後仲有燒鯖魚,魚油香味很濃整體不錯!另外最期待的就係美國特級牛柳,見住廚師係度燒已經流晒口水🤤🥩牛柳唔會有油膩感,牛香味亦很重👍🏼之後再黎左碟牛肉炒飯,面頭上的蛋花同葱都證明了師父們刀法超凡,炒飯粒粒分明,裡面仲配合有大蝦ge新鮮蝦膏,混合了牛肉更加惹味,令每粒飯都沾有濃厚的香味,很有層次感😊最後仲有雪糕作為我們的飯後甜品,非常美滿的一餐飯😁服務很令人滿意,員工上菜時仲會有耐心地講解食材的來源,非常細心。下次會再黎✨
最後仲有燒鯖魚,魚油香味很濃整體不錯!

最後仲有雪糕作為我們的飯後甜品,非常美滿的一餐飯😁
時令沙律
刺身併盤