2019-05-24 1085 瀏覽
呢間小店係中環大排檔嘅旁邊,位置有點隱秘,室內佈置唔算好精緻,但open kitchen、吧檯嘅設置,再加埋當晚有日本人黎幫襯,令人感覺置身係日本嘅食堂!友人曾經食過呢間嘅外賣定食,極力推薦炸雞,所以點了一份定食炸雞炸到金黃色,睇外表就知佢脆卜卜,一啖咬落去更加覺得驚喜萬分,雞肉嫩滑唔在講,仲要係好juicy!! 一d都唔乾,係外面真係好難食到炸雞炸得咁好,味道唔會過咸,點少少沙律醬食更滋味!點左一碟棒棒雞中華冷麵,夏日炎炎食冷麵就最岩!手撕棒棒雞啖啖肉無骨,有醬料同芝麻撈過味道幾香,配搭青瓜絲同蕃茄感覺清爽唔膩。另外再叫左燒飯團,上檯時牛油慢慢溶化睇見都想食,外面燒到脆脆地,每粒飯都沾上了醬汁,加埋牛油嘅香味,真係食過番尋味!係漏左少少姐同場加映:只要like佢地facebook就會送糖心蛋一隻!幾入味架

友人曾經食過呢間嘅外賣定食,極力推薦炸雞,所以點了一份定食

點左一碟棒棒雞中華冷麵,夏日炎炎食冷麵就最岩!

同場加映:
只要like佢地facebook就會送糖心蛋一隻!幾入味架