2020-11-01 1975 瀏覽
之前間唔中都有幫襯呢間玉子造屋,但好似次次黎都改左唔同既餐牌,今日為左用餐飲券,黎多次食晚餐,順便睇下會唔會又有新菜式,6點幾黎到即刻有位唔使排隊。不過對於我地坐既位有少少唔滿意,因為對正收銀機,侍應成日係呢到行黎行去,入單埋單,我覺得幾煩。服務上,我覺得比以前好左,可能生意好返,侍應多野做d,唔得閒傾計Hea,落單埋單答野都有禮物。枱面有一樽水自己倒,留意返,入面冇檸檬片,所以唔係檸檬水,只係水喉水。今次我用左係OpenRice買既餐飲券,用$80就可以買到$100既券,等於8折,不過提提大家,記得要落單前同侍應講,佢會用機即刻兌換,否則,我見有另一台客食完先講,侍應唔俾佢用。睇睇佢既主餐牌,比較簡單,一共得4版,但係都有唔同類型既款式,呢一版就係新菜式,我見個晚,壽喜燒同埋豆腐野菜鍋都幾多人食,不過就同張相係有少少分別,得上面既鍋,唔會有下面既爐,所以食得慢d食物係會凍。當然仲有佢地既招牌旋風蛋包飯。沙律同小食就唔係好吸引,款式普通,價錢都係偏貴。最後一版都係唔太吸引,始終呢間係日式餐廳,唔係拉麵店唔係西餐,所以呢幾款似係fusion菜咁,之前食過拉麵一般,唔及出面拉麵店,所以今次

當然仲有佢地既招牌旋風蛋包飯。

沙律同小食就唔係好吸引,款式普通,價錢都係偏貴。

最後一版都係唔太吸引,始終呢間係日式餐廳,唔係拉麵店唔係西餐,所以呢幾款似係fusion菜咁,之前食過拉麵一般,唔及出面拉麵店,所以今次都唔試啦。

今次仲要有新menu,係二人套餐$248,2款前菜+2款主菜,仲包飲品,幾抵,但係我比較細食,所以都冇試到,如果大食人士/男仔,都可以試下呢個套餐。

生炸巨人雞髀蛋包飯

落單後大約10分鐘就黎左呢個飯,見到個巨雞髀,真係嚇到個心離一離,真係大都嚇親,好彩佢有俾隻碟我切雞髀。

味道方面,雞髀幾好食,一開始驚入面唔熟,但係切開係全熟,雞皮唔係好肥,炸得好脆,食到卡卡聲,雞肉都好juicy軟身,做到外脆內軟,讚👍🏻

攞開左隻雞髀,就可以睇到隻旋風蛋啦,蛋有少少奶味,好食,但除左個旋風外型,其實冇咩特別。

蛋下面包住d飯,飯好硬身,仲落左d七味粉,食落似糙米飯,個人唔鍾意食。

咖哩汁有2款可以簡,日式咖哩汁/番茄咖哩汁,我今次就簡左日式,好香好好味,唔辣,撈飯幾易入口,亦都可以cover左飯既難食。

但係點解呢個飯我只係俾3星呢?因為成個配搭非常唔夾,炸雞髀係港式街道小食,旋風蛋同咖哩係日式,飯就大陸米,分開食係好食,但一齊食就係好奇怪,而且唔開胃,實在可惜。

鹽燒鯖魚飯

另外我地叫左鯖魚飯,飯要加$10,正常白飯,都幾細碗,但成個set就好日式,本身條鯖魚都唔大,所以比例上都ok。

鯖魚好好食,非常香鹽燒味,魚皮好脆,加檸檬更加香,魚肉係淋夠嫩,骨唔算多,但都要小心食。

最後埋單$87,計埋加一,呢到食物偏貴,餐飲券作用不大,只係平左$20,性價比唔高,本身諗住碌卡,但侍應話$100以內只收現金,不過我唔見店入面有寫呢個規則,好彩我地有帶現金,走既時候7點幾,見到門口開始有人排隊,所以唔想排隊就要早d黎啦。
用餐優惠
優惠券