2023-03-08 2122 瀏覽
幾個朋友聚餐經常唔知去邊度食飯可以好食, 坐得舒服, 又可以傾得耐d, 相信Kikusan 幫到我地😊見到門面係日本餐廳環境, 但出奇地餐牌係上海菜? 見裝修幾有格調, 緊係去食左個環境先啦上海菜一定唔小得有小籠包, 豚肉小籠包上菜時個蒸籠唔係圓形, 係方形既, 好可愛🤗味道都ok我地想食蝦餃, 見到有個係菠菜皮, 就好想試下佢, 有個菠菜皮好似感覺健康d 咁, 上菜時個賣相都唔錯千層豬扒擔擔烏冬 - 我最愛的擔擔麵, 餐牌上竟然係烏冬? 又幾有日式感覺, 配搭幾新鮮, 加上佢配左個千層豬扒, 幾吸引我去試下, 食落都幾夾噃, 豬扒肉質口感都好有層次薄燒豚肉飯 - 叫左麵食, 當然要叫埋飯先夠我地5人食, 味道幾好既, 佢地都係用個方形既蒸籠裝起, 係感受到佢有些日式便當既感覺松子海鱸魚 - 我地都鐘意食魚, 都係要等人多時先叫到魚食, 上菜個時都幾靚架, 炸得又靚, 魚肉都好滑佢d 串燒好似都幾吸引, 就叫左串燒秋葵, 但都幾細串😆沖繩苦瓜炒豚肉 - 苦瓜唔苦, 好易入口, 又可以食得健康d, 佢加埋蛋炒豚肉, 幾夾的我地仲叫左紅油抄手 - 上海菜既特色👍 椒鹽金磚豆腐 - 好香口

佢d 串燒好似都幾吸引, 就叫左串燒秋葵, 但都幾細串😆

我地仲叫左紅油抄手 - 上海菜既特色👍
椒鹽金磚豆腐 - 好香口

最後我地仲叫左甜品 綠茶紅豆驢打滾 - 其實係想知咩叫驢打滾先叫, 但又幾好味, 似係糖不甩個口感, 好味到我地仲想叫埋個花生黑芝麻, 但真係太飽, 所以就打消左個主意🤣唯有留反下次
豚肉小籠包
菠菜皮餃子