2018-07-30 4633 瀏覽
之前經過過呢個商場好多次,都唔知呢度有間火鍋,不過今次有觀塘人帶路,一於試吓佢同一般日式火鍋放題一樣,都係90分鐘任飲任食。見到有期間限定,所以決定試吓美國特選牛肉加日本鹿兒島頂級黑豚$258,價錢中等。湯底方面總共有八款,而貪心嘅我就選擇左鴛鴦鍋,揀咗牛奶同甜豉油。一黑一白好似個 “太極”咁樣😂,甜豉油湯底一向都係我既favorite,今次試吓牛奶,我做拎左啲出嚟飲,雖然有牛奶香,但係都唔建議直接飲反而用嚟煮熟啲豬同牛就好夾黑豚肉果然同平時嘅豬肉唔一樣,甜甜地得來好帶得出豬肉既香味,而且有少少入口即溶嘅感覺我自己覺得陪牛奶湯底會好過甜豉油,會更帶出到佢嘅鮮味任食牛肉嘅質素都唔差,色澤都幾靚,脂肪分布平均,而且切得夠薄,6一6就可以食如果想食得鮮甜啲就會放喺牛奶鍋,想食得惹味d就可以放係甜豉油再點醬汁醬料方面都係自己自由配搭,有豉油醋同埋胡麻醬選擇除咗任食牛肉同豬肉之外,出邊都有好多唔同嘅配料可以選擇,例如粉絲,豆腐,牛丸,芝心丸,腸仔,年糕,各類蔬菜同麵食等等飲品當然都係任飲啦另外呢席嘅雪糕係出名奶滑既milktop💕總共有三隻味分別係綠茶芝麻同雲尼拿一定要留肚試哂三隻味呀

反而用嚟煮熟啲豬同牛就好夾

我自己覺得陪牛奶湯底會好過甜豉油,會更帶出到佢嘅鮮味

醬料方面都係自己自由配搭,有豉油醋同埋胡麻醬選擇

飲品當然都係任飲啦

另外呢席嘅雪糕係出名奶滑既milktop💕