2018-02-14
放工行過中環,係新紀元廣場門口見到呢間小店 望下原來係食日本野 就入去試下店鋪唔係好大 但係好日式feeeeel店員勁親切 坐低左已經不停介紹食物派卡片又派佢地既貼紙最後決定點左兩個主食兩個小食第一個係店員推介既「黑蒜炙燒極濃黑豚肉面」上枱時就聞到超香豬骨湯味 望落去油左小小 但係真係太香 忍唔住都要飲頭啖湯蒜味同豚肉味都好出 拉面既口感岩岩好 豚肉燒完好好味好juicy 唔會好乾 第二個係黑安格斯肉眼牛扒飯,好似一個定食咁 佢既牛又係好香 加埋個醬油 甜甜地 又有蒜味 撈飯 點牛食都一流 不過牛就肥左小小 岩哂朋友食 佢中意肥 我中意冇咁肥再加牛油金菇包同三文魚腩串 金菇就好濃濃既牛油味 仲有蒜蓉 一個字「香」三文魚腩就 層皮燒到好脆 又唔會燒窿 岩岩好 魚腩就啖啖肉 冇骨又Juicy 最後黎多個明太子雞翼 好特別 啲明太子已經係雞翼入面 仲拆埋骨 又係啖啖肉 好多汁睇返都想食食完店員仲會問下有冇地方要改善感覺良好食左五樣野埋單都係300蚊仲有找抵食呀
店鋪唔係好大 但係好日式feeeeel
店員勁親切 坐低左已經不停介紹食物
派卡片又派佢地既貼紙
最後決定點左兩個主食兩個小食
再加牛油金菇包同三文魚腩串
金菇就好濃濃既牛油味 仲有蒜蓉 一個字「香」
睇返都想食
食完店員仲會問下有冇地方要改善感覺良好