2019-12-16 782 瀏覽
專誠拜訪㗎仔飯,全因為睇完店主係JC.post既訪問。佢直指黑警無法無天:有日收工落街等巴士返屋企,見到防暴黎到亂趕人走好過分咁,火滾鬧走佢地,後來有記者專訪。我覺得店主好有勇氣。講返間店,專賣日式鐵路便當,我網上睇見佢淨係開午市,以為只係做外賣無得堂食。上到去打開門見舖面都有好幾張枱,一個大screen播緊《第一神拳》青蛙拳果集,隔住塊玻璃見到隔離房有幾部賽車遊戲機。原來隔離叫Regame Club,我估計呢度唔開飯時就係開打機Party既時候。$65一份生製咖哩讚歧烏冬配小牛仔漢堡扒等左一陣,睇黎廚房新鮮泡製。一個外賣紙盒上,好有便當既印象,份量唔算太大,烏冬咬落粗身彈牙,漢堡扒好好味,抵讚!會繼續支持小店,因為佢都繼續做好多好人好事:罷市、深宵食堂、飯票、口罩、請人⋯⋯最重要多謝良知小店勇敢發言!
$65一份生製咖哩讚歧烏冬配小牛仔漢堡扒
2019-11-26