2024-01-23 101 瀏覽
今日朝早我行過呢間食堂,心諗點解唔走去試下佢地嘅手藝咩?先講講牛肉壽喜燒定食,真係食到我霎時間變粉絲!牛肉嘅嫩滑,湯汁嘅香甜完美地拌埋一齊,啖啖肉都好食到跳起嚟!蔬菜滲透咗佢嗰股甜味,仲有滑滑蛋增添咗一份滋味,想唔食多碗白飯都難!🤩黯然銷魚飯亦都唔遑多讓,啲燒魚外皮香脆,內裏魚肉又嫩又有彈性,層層魚汁唔係普通嘅惹味,配飯簡直一流!荷包蛋燶得岩岩好,一睇就知係心機作品,睇住黃澄澄蛋黃流出嚟嘅畫面,我差啲冇咽到口水!🥚至於芝麻手羽先,聞落去都覺得滿街芝麻香,一啖落去,外皮脆口內裏肉汁四溢,實在係炸得啱晒口味,梗係同啤酒最夾啦!推介比任何鐘意酒少少嘅你,盞茶之間嘅好伴侶!🍻總結,呢間平民食堂帶俾我一個正嘅下午好時光。出品質素同係大餐廳有得媲美,但價錢卻平易近人得多。如果睇完我呢篇食評仲未心郁郁想捧場,咁真係講到我啲口水白流啦!下次再去,一定會重溫今次嘅驚喜,再發掘下有咩新發現!👍🏼