2020-12-07 469 瀏覽
間唔中我都好鍾意去MegaBox 行下,呢個商場行得幾舒服,又有大型超市同傢私店~ 餐廳亦有不少選擇~今晚放工行完「超市特價日」,去咗10樓間✨日和号壽司料理dinner😋有咩好食?因為呢度星期一至五既晚市都有半價刺身壽司😍而最新出既拖羅盛合都有半價!梗係要嚟試下la!唔知係咪shopping 完特別肚餓,我都order咗好多嘢食下😂👇🏻睇下我食咗咩丫~黑松露牛油果火炙刺身沙律係我至愛嘅火炙左口魚邊同埋帆立貝呀😻加埋滑滑牛油果🥑、香濃松露醬,沙律菜有羅馬生菜、青瓜同車厘茄配以美味日式沙律醬汁,清新醒胃!刺身: 劍魚腩、三文魚腩片片厚切,口感細膩而鮮美😋壽司🍣親子花之戀、三文魚籽軍艦: 三文魚籽粒粒鮮甜漲卜卜,兩者各有特色!火炙三文魚腩、火炙柚子胡椒帆立貝:兩種食材火炙後鮮味更突出,帆立貝配以柚子胡椒醬作調味別具風味!🐮壽喜牛肉鍋一上枱已經好驚喜,🐮牛肉份量比平時坊間的多,配料又豐富,雞蛋🥚、旺菜🥬、滑豆腐、冬菇、金菇、大葱,全部「索晒」鮮甜醬油湯底,好好味啊~我仲order咗一杯白桃🍑乳酸梳打~ 😋一邊食牛肉鍋,一邊飲杯凍梳打~ 正呀!我好鍾意呢度既列車座位設計,令我諗起係日本搭JR~

今晚放工行完「超市特價日」,
去咗10樓間✨日和号壽司料理dinner😋
有咩好食?
梗係要嚟試下la!

黑松露牛油果火炙刺身沙律

刺身: 劍魚腩、三文魚腩

片片厚切,口感細膩而鮮美😋

壽司🍣
親子花之戀、三文魚籽軍艦:
三文魚籽粒粒鮮甜漲卜卜,兩者各有特色!
火炙三文魚腩、火炙柚子胡椒帆立貝:

🐮壽喜牛肉鍋
一上枱已經好驚喜,🐮牛肉份量比平時坊間的多,

我好鍾意呢度既列車座位設計,令我諗起係日本搭JR~ 仲有呀,枱面已經有一大壺茶任你斟,
而呢度d staff全部都好有禮貌好nice又細心,係講緊由我入嚟到離座都係,👍🏻值得一讚呀~

食到飽飽,棒住個肚繼續shopping啦!
2020-12-02