2023-08-10 20 瀏覽
第一次試呢類自助串燒放題店係位於觀塘某放題店,試完感覺呢種自轉燒烤形式都幾得意。為咗方便係市區睇戲,今次就試吓位於旺角嘅串grill,座位相對舒適,亦較光猛。自助串燒放題 $198牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌.各款牛肉串燒發揮不俗,牛舌可以Encore。雞肉:雞軟骨、雞卷肉、雞腎.個人認為雞肉類串燒尤其出色,雞卷肉幾嫩滑,應該有另外醃過作調味;雞腎爽口易咬。海鮮:鯖魚、蜆肉.除咗大路嘅豬牛雞肉,餐廳亦有啲海鮮串燒選擇。鯖魚比想像中大舊,啖啖肉但無咩腥味;估唔到仲有蜆肉選擇,食落無沙,味道正常。豬肉、丸類同其他:豬肉丸、豬大腸 、魚片頭、魚蛋、魚肉年糕、蝦卷、墨魚丸、燒賣、廚師腸、台灣腸、翠玉瓜、雞髀菇、冬菇、日本甜薯、菠蘿.魚肉年糕燒到魚肉皮半脆、年糕半融,口感幾正;台灣腸油香幾明顯,可以一戰;豬大腸頗有嚼勁;日本甜薯燒至外皮微脆,薯蓉香甜。*飲品係任飲形式,特別啲嘅位係較多鴻福堂飲品選擇,飲完感覺無咁熱氣。值得一提,佢地嘅濕紙巾包裝真係好盞鬼。

自助串燒放題 $198

牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌
.各款牛肉串燒發揮不俗,牛舌可以Encore。

雞肉:雞軟骨、雞卷肉、雞腎

海鮮:鯖魚、蜆肉

2023-08-05