2019-08-19 305 瀏覽
之前喺啟田成日都見到呢間巧手製作,門口有好多人買,不過一直都未試過,今日行過嚟呢度探朋友,所以就順道去買外賣,上朋友屋企食,夏天熱辣辣,其實買外賣返屋企食,都係一個好好嘅選擇。今次買咗兩個梅菜肉餅飯,梅菜好香,肉餅蒸得幾好,再加埋質地都算唔錯嘅辦法,其實食完一個飯合都已經好飽。另外又買咗幾個菜肉包,菜肉包又大個又好吃,啲麵粉好靚,所以荷包嘅質感做得很好,彈牙,買咗三個可以當下午茶或者早餐。另外買咗一個番薯包,中式嘅番薯花真係未食過,原來都幾特別,而且番薯好甜好香,係中式甜包嘅另一個好選擇。最後嘅蝦米蔥花腸粉,做功好玩,蔥花腸粉好香,真係唔錯。總結來講,唔使$100可以買到咁多嘢食,夠我哋三個人食一個午餐,而且有剩的做下午茶,真係平過出街食太多太多了。

最後嘅蝦米蔥花腸粉,做功好玩,蔥花腸粉好香,真係唔錯。

梅菜肉餅飯
菜肉包