2018-06-08
陪朋友打完波搵野食.誤打誤撞上到黎荃灣街市上食市.一半朋友想打邊爐.但又有2個朋友好想食日本野.所以一出到黎諗都冇諗就衝左入餐廳😌不過平時係香港高質既日本菜多數尖沙咀, 中環, 超值放題就基本上總有一間係附近😂一坐低就及現這間餐廳裝修上發了不少心思,有點想日本的近磯水產感覺.不過我忘了影下環境🙈食物分左濱燒﹑海鮮丼﹑魚生海鮮壽司連梅酒及魚池區, 地方寬敞!個人覺得好好食的開始講先😂散點厚切刺身拼盤 *****食得出每款刺身好新鮮另外朋友大讚佢用紫菜包青瓜住赤貝邊一齊食.好爽甜牛油果軟殼蟹壽司 ****脆脆的軟殼蟹配牛油果.中和返熱氣感三文魚子壽司 ****朋友點的話好好食.爆出來的水好鮮😂其實另外仲叫左盤壽司,掛住食無影相酥炸牛舌 *****上台熱辣辣.第一次以此煮法食牛舌,平時食都係以鐵板燒.估唔到這樣整到有外脆內林的新食法咁正芝士蛋包炒麵 *****蛋包飯就聽得多.本身唔好食芝士得我.這個炒麵食唔出有芝士味.麵質及帶甜甜地的味道北海道海鮮井 *****刺身有7款,樣樣材料都可以試下嘛! 全部厚切.新鮮美味另外仲叫左是日精選一客6隻日本生蠔.可以選燒或刺身食用😳超級鮮甜及滿滿海水味
個人覺得好好食的開始講先😂
散點厚切刺身拼盤 *****
牛油果軟殼蟹壽司 ****
脆脆的軟殼蟹配牛油果.中和返熱氣感
三文魚子壽司 ****
朋友點的話好好食.爆出來的水好鮮😂
其實另外仲叫左盤壽司,掛住食無影相
酥炸牛舌 *****
芝士蛋包炒麵 *****
北海道海鮮井 *****
刺身有7款,樣樣材料都可以試下嘛!
全部厚切.新鮮美味
另外仲叫左是日精選一客6隻日本生蠔.
可以選燒或刺身食用😳
超級鮮甜及滿滿海水味
魷魚刺身 ** 朋友覺得好食,但我個人感覺有點咸及口感好奇怪.不過細細夠真係試下無防
IMG:1]
炸魷魚 ** 一般般.還是朋友中菜炸得比較好食
總括這間餐廳用料新鮮.價錢屬中上.
大家都覺得可以值得再來.臨走前還送上88折優惠卡.應該好快再去試其他食物😄
日本生蠔