2019-09-28 2620 瀏覽
最近去左喺銅鑼灣嘅古今Premium食飯🥢,叫得premium,究竟有幾premium呢?🤔.我地就叫左新鮮嘅飛機貨✈️剌身,包括笛鯛,活赤貝同北寄貝🤗.笛鯛係一種白身魚🐟,唔係太大條,兩個人食啱哂👫,廚師👩🏻‍🍳為我地做左三種食法,一就係就咁剌身,可以食到魚自己本身嘅鮮味😋,另外就用omakase嘅方法做左調味,用醬汁,薑蔥嘅材料將條魚帶到去另一個層次呀,好味道👍🏻,最後仲拎埋魚身,魚骨同魚尾去炸,炸完d骨都變左脆口,可以咬到,仲十分香口添😝.另外兩款剌身活赤貝同北寄貝,兩款都十分鮮甜,活赤貝就爽口d,北寄貝口感就淋d,不過比活赤貝更鮮甜呀🤤.另外仲叫左個壽司🍣,個名好特別,叫火山🌋,因為d壽司砌到成座火山咁架,其實佢係帶子,蟹柳,牛油果🥑壽司,面頭仲有大量嘅蟹柳絲同蟹籽,大滿足呀🤗.食完凍食,梗係要叫多個熱食啦🍲,我地就叫左個sukiyaki🐂,份量俾我想像中大呀,入面嘅配料都相當豐富呀,有大量索湯嘅蔬菜🥬,索哂sukiyaki嘅甜湯正呀🤤🤤
我地就叫左新鮮嘅飛機貨✈️剌身,包括笛鯛,活赤貝同北寄貝🤗

• 火山
  • 牛肉壽喜燒