2022-10-21 90 瀏覽
滿有期待地一 心諗住嘆番個悠閑嘅早午茶,故此在較早前已預先在 openrice 預留了 11:00/2位 訂座。 參考過圖片都知道食美軒係需要步行數十級樓梯才可到達餐館,所以覺得每一位嘅客人既然都取難捨易來光顧,齋講誠意其實已理應換來較好嘅服務,怎料相對連合格也談不上…唉!失望😔👎🏻👎🏻 踏入餐館門口眼前嘅地方寬敞,接待處無人招待,我和友人只好自覺地尋找安心出行和掃針卡嘅位置”嘟”….全程零監察。呆企了一會兒我們只好入內自行找坐位,過千尺嘅地方目測只得兩名女侍應,她倆雖則看見了我們,但就反而選擇優先執拾客人已走了嘅餐枱而不理會新到嘅客人,執完枱又走了去做其它唔急趕嘅工作,行為匪夷所思,令我們大惑不解。 在冇人招呼嘅情況下我們也唯有自己找座位,但一坐下了其中一位侍應又立刻理會我們說這是”留座” ,(其實真諷刺,我們不也是已在OpenRice訂了座嗎?)無奈的交回座位,兩位好像很忙碌嘅女侍應到這刻都還未安頓好我們,任由客人站著不知如何是好⋯⋯相當尷尬!當然我們意會到這套特色服務後亦唯有執生,自己
😔👎🏻👎🏻
在冇人招呼嘅情況下我們也唯有自己找座位,但一坐下了其中一位侍應又立刻理會我們說這是”留座” ,(其實真諷刺,我們不也是已在OpenRice訂了座嗎?)無奈的交回座位,兩位好像很忙碌嘅女侍應到這刻都還未安頓好我們,任由客人站著不知如何是好⋯⋯相當尷尬!當然我們意會到這套特色服務後亦唯有執生,自己入內再找其他座位坐下,坦白說未進食心情已大打折扣了😑😑
總括而言,點心質素一般冇驚喜,亦有出現漏單情況,沒有服務可言,勝在環境偏僻寬躺,但相對點心價錢平均要$50左右,這個價錢基本上已可享有很多高質嘅選擇,包括我嘅至愛”李公館”😋❤️❤️