2015-01-20 464 瀏覽
行過以為有新品牌餅店開張,因為個店名唔識(只有英文)所以當行入去見到係「君蘭餅店」都幾驚奇!呢間餅店都幾耐歷史,感覺比較老式餅店,呢排入主了港鐵站!呢間面積幾大!環境光鮮,裝修幾新潮!今日想賣西餅做飯後甜品,呢度唔係好多款式,賣相好平實唔花巧,難得價錢好相宜!肥髀揀咗「鮮果乳酪撻」($8)無敵價!自己揀件「特濃朱古力慕絲切餅」($16)店員好快手將兩件餅分別袋入兩個膠袋!(膠袋無卡紙托底,好易走位!唔係咁易拎)可以用八達通比錢!方便!鮮果乳酪撻:賣相色彩繽紛,雜果新鮮,平時食西餅唔鍾意有奇異果,因為好多時都好酸,今次又唔會!撻底夠脆,中間乳酪醬唔會好酸,帶甜味!好味道!特濃朱古力慕絲切餅:賣相平實,有個膠盒密封,再加膠片圍邊唔會乾,蛋糕鬆軟,慕絲好滑,朱古力味濃(又未係特濃)中間蛋糕唔厚,鬆軟,增加口感!兩件餅都好味道都只係24蚊!
鮮果乳酪撻
特濃朱古力慕絲切餅

兩件餅都好味道都只係24蚊!

2015-01-18
外賣自取
$12 (宵夜)
慶祝紀念
除夕