❀ 貊炙 #灣仔 ❀❗️新開韓燒餐廳 全港首間提供熟成牛肉❗️——————————————————灣仔最近新開左呢間韓燒餐廳!而且特別在於有高質嘅熟成牛扒,當然亦唔少得和牛、韓牛等等。一入門口已經見到超大個雪櫃裝住唔同日子嘅熟成牛扒,隔離仲有個送餐機械人!餐廳環境比起一般韓燒餐廳高級,有種高檔嘅感覺,不過Steak Omakase都只係$380/1,性價比唔錯,仲有專人幫你燒,確保每一舊肉都係烹調得恰到好處🥰!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Steak Omakase Selection Cuts $380/1♥ 韓式前菜一如大部份韓國餐廳,有各種前菜。當中嘅芽菜、泡菜係自家製,更可以無限添加😱。亦可以額外加$60,咁所有前菜都可以無限添加!.♥ 大蔥沙律.♥ 韓式蒸蛋香噴噴熱辣辣嘅嫩滑韓式蒸蛋,加上少許蟹柳,淡淡滋味!用上雞湯調味,香濃濕滑,只係略嫌鹹咗少少 ,用嚟送飯會更佳。.♥ 韓式五花肉大大嚿嘅五花肉,用紫蘇葉包住,配上自家製醬汁,美味😆。.♥ 是日熟成牛肉 ♥ 白切肉♥ 熟成醬油牛肋骨♥ 和牛羽下肉套餐一共包四款唔同嘅肉類,當中主打一定係矜貴嘅熟成牛肉。用上美國Prime 西冷,全部均熟成約2
❀ 貊炙 #灣仔 ❀
❗️新開韓燒餐廳 全港首間提供熟成牛肉❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
♥ 韓式前菜
一如大部份韓國餐廳,有各種前菜。
當中嘅芽菜、泡菜係自家製,更可以無限添加😱。
亦可以額外加$60,咁所有前菜都可以無限添加!

♥ 大蔥沙律
♥ 韓式蒸蛋
香噴噴熱辣辣嘅嫩滑韓式蒸蛋,加上少許蟹柳,淡淡滋味!

♥ 韓式五花肉
大大嚿嘅五花肉,用紫蘇葉包住,配上自家製醬汁,美味😆。

♥ 是日熟成牛肉
♥ 白切肉
♥ 熟成醬油牛肋骨
♥ 和牛羽下肉
套餐一共包四款唔同嘅肉類,當中主打一定係矜貴嘅熟成牛肉。用上美國Prime 西冷,全部均熟成約22-28日,能夠鎖住肉汁同味道,同事減少纖維,令到肉質更加腍🤟🏻。
另外仲有兩款牛肉,各有唔同嘅口感,而和牛羽下肉就會油脂味重啲。

☞ 和牛三角 $280
唔夠喉嘅我哋仲加埋呢個和牛三角,同樣油脂豐富,入口即溶,唔使特別添加醬汁都好好味😻。
♥ 生菜包及自家製包飯醬
亦有提供生菜包、蔬菜同埋自家製嘅醬油包住啲肉一齊食👌🏻。
♥ 熟成雪濃湯
用牛尾骨熬製而成嘅雪白濃湯,一向係我最愛嘅韓國湯。
濃郁得來清甜,用嚟送飯一流。
仲有幾舊腍身牛肉,啖啖肉,好味😋!

甜品
有自家製嘅牛乳雪糕,配上超香甜嘅蜂蜜,完美作結☺️。

——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
$380可以食到罕見嘅熟成牛肉、仲有多種唔同嘅韓式菜式,好味得來又飽到上心口,絕對係韓燒佳選!而且環境又靚,仲有侍應幫手燒肉同埋機械人服務,幾特別😆值得一試!