2021-08-03 630 瀏覽
🥢大埔新開 抵食金湯酸菜魚干鍋五花肉套餐🥢今日去開大埔區搵食,見到一間專食酸菜魚套餐的小店好似幾抵,裝修到似文青Cafe 白雪雪又光猛乾淨,店內係套餐價錢包括飯麵飲品,一於入去試試🥢金湯酸菜魚,跟兩款配料$58 / 轉生魚片小辣 $69 (配飯/米線/薯粉)凍飲加$6酸菜魚套餐本身跟兩份自選配料,我哋揀咗金菇同豆卜,索曬湯底精華,金黃的酸菜湯味道微酸帶辣比較溫和,所以小辣剛剛好,可以連湯飲埋,我地轉了生魚片,入口滑滑的完全無骨,加入米線後變成酸菜魚米線,啱晒鍾意食米線的朋友,變了一碗勁正的酸菜魚米線🥢五花肉干鍋 $62 凍飲加$6 (配飯/米線/薯粉)五花肉又係一樣令人又愛又恨的東西,干鍋五花肉除左爆炒得乾身夠香辣,仲有好多唔同配菜如薯仔,蓮藕,金菇,青瓜,洋蔥,啱晒我哋最鍾意食配菜嘅人,由其係薯仔特別好食,入口表面脆脆入邊柔軟,帶點點孜然粉嘅香味非常惹味,值得一提既係呢到的白飯用了珍珠米更香口好食🥢無骨口水雞 $55已經事先去骨,上面舖滿麻辣口水汁,雞肉嫩滑無骨啖啖肉,辣辣的感覺送飯一流🥢一間環境舒適又乾淨的小店,幾鐘意呢個環境,而且套餐非常抵食又美味,非常推薦佢地家的酸菜魚同干鍋套
🥢大埔新開 抵食金湯酸菜魚干鍋五花肉套餐

酸菜魚加金菇

🥢五花肉干鍋 $62 凍飲加$6 (配飯/米線/薯粉)
干鍋五花肉

🥢無骨口水雞 $55
口水雞

🥢一間環境舒適又乾淨的小店,幾鐘意呢個環境,而且套餐非常抵食又美味,非常推薦佢地家的酸菜魚同干鍋套餐幾唔錯,如果鐘意食辣的朋友可以一試

📍椒點 (大埔)
大埔翠怡街3號翠怡花園地下12號舖
酸菜魚加金菇