我基本上係個奶蓋控,真係好鍾意試下唔同口味嘅奶蓋🤩上次試過榴槤奶蓋,今次終於試埋堅果奶蓋啦!​一講堅果奶蓋,我諗大家都估到我講邊間,那就是NUTTEA!佢哋主打純素茶飲,招牌嘅堅果奶蓋,仲加入腰果、桃桃、杏仁、榛果、夏威夷果等5種堅果,質感份外濃郁,飲過一次真心上癮!(點解我要住元朗,NUTTEA快啲嚟新界開分店啦)​ 今次我跟朋友就分別order咗台灣紅玉堅果奶蓋茶及四季春堅果奶蓋茶。​台灣紅玉堅果奶蓋茶茶味比較濃郁,對比平常飲開嘅紅茶,除咗有陣柑橘類香氣,仲帶有少許肉桂香及薄荷香,鍾意重口味啲嘅人,一定要揀佢!​ 至於四季春堅果奶蓋茶,感覺比較圓順滑潤,香氣重,帶有少許梔子花香,清香為主。不過個人口味嚟講,因為堅果奶蓋茶比較濃味,揀四季春好易比個奶蓋搶咗隻味,所以個人較喜歡台灣紅玉茶。​ ​ 總結嚟講,呢間真係好高質,下次再試下其他味先!​ 店內就展示咗,奶蓋由腰果、桃桃、杏仁、榛果、夏威夷果等5種堅果製成。 餐單~ 環境舒服,仲有4個座位,比客人坐低飲嘢。  ​
台灣紅玉堅果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶

總結嚟講,呢間真係好高質,下次再試下其他味先!​
餐單~
環境舒服,仲有4個座位,比客人坐低飲嘢。  ​