2015-12-20 1699 瀏覽
住港島,都特登入新蒲崗食呢一餐廳. 都很值得一試架. 都算係平、靚、正之選晚上7點幾一去到店內已經full晒,門口等了大概10分鐘就有位啦. 餐廳其實都算迫算細,坐得唔係咁舒服. 1、酸辣湯雲吞(5隻) 酸辣湯不過不失、同平時食開既無乜大分別比較辣啲啲,但雲吞就非常大隻,味道也不錯. 2、香辣牛肉湯拉麵 湯拉麵,份量很足夠,食拉面未食就要先飲啖湯、個湯微辣、湯底有擔擔面個種小小花生、小小沙爹味,一流跟手就食一大啖拉面啦個湯底咁正、拉面爽口彈牙、而且唔會話好似有啲拉面咁、一條一條碎面、食拉面、個餸我就反而唔要求太多、但呢個牛肉唔算韌、口感同味道都唔錯抵讚. $36咁大碗又好味真係好抵食好驚喜!! 下次一定會試埋其他湯拉麵,一定都好正!3、小龍包 咁遠黎到都係為佐試呢個大大隻小龍包、熱辣辣,而且真係幾大粒,雖然睇落軟林林,但你夾起係唔會咁易穿破、皮唔算係好薄好薄但都唔厚,而且很彈牙有口感,第二個驚喜就係小龍包內的湯汁非一般地多 肉軟鬆散,但overall都好不錯的, 非常值得一試呀

餐廳其實都算迫算細,坐得唔係咁舒服.

1、酸辣湯雲吞(5隻)
酸辣湯雲吞

2、香辣牛肉湯拉麵

下次一定會試埋其他湯拉麵,一定都好正!

3、小龍包
小龍包

肉軟鬆散,但overall都好不錯的, 非常值得一試呀

2015-12-19
酸辣湯雲吞