2019-05-11 1824 瀏覽
這星期都要OT ,放工返到屋企都10點...住在上環 ,夜少少食飯除了麥記都冇乜選擇,在google 找,仲有呢間印度菜未打洋,點都好過食老麥。🤣呢度酒精類飲品價錢親民,4-50 蚊有一杯啤酒/餐酒。逢上餐前小食papadum ,仲熱架喎😍 而且好香脆。素食咖喱,主要材料有chickpea ,size 細細但好夠飽肚 2-3人share 最好。Chicken masala :又係望落幾為細細杯但最後食唔哂。雞肉好滑。今日試了兩款咖哩都好好味,香濃得來有種似去左重慶大廈食咖哩嘅感覺,正宗味,local 餐廳,價錢親民。Naan bread ,夠乾身,又夠熱!印度米飯:我至愛😍😍 佢地煮得軟硬適中,而且好香,增加食慾!需然食到十一點幾都未走 但店内仲有好幾枱客人在進餐。有好多是印度人呢,我估是貪呢度啲菜夠正宗。 一定會再來👍🏻

Naan bread ,夠乾身,又夠熱!

2019-04-11