2018-10-16 24 瀏覽
又到Happy Friday既日子~就要食餐好既! 對自己好d ma今次搵到呢間新潮韓燒黎食~呢道既特色係無煙燒烤, 唔會食到成身都係燒烤味!宜家Lab10做緊優惠~就係like 同share 佢地Facebook page 同Ufood 條片就 叫第2碟燒肉有半價!等店員介紹完我地就開始點餐~燒野方面我地叫左:五花腩肉- 有3種醬汁配搭(生薑菠蘿醬, 生薑蘋果醬同青檸醬), 我個人喜歡青檸醬同生薑菠蘿醬好特別, 仲好好味!豬頸肉- 醬汁好好味, 燒起黎唔配醬都好好味蜆- 都幾大隻, 清洗得幾好無沙虎蝦- 味道ok, 幾大隻雜菇拼盤- 要連包裝燒幾分鐘到, 再加燒汁再燒多2分鍾左右就食得, 好味!其他野就叫左:脆香芝士炸雞- 韓式炸雞加埋芝士, 另上既芝士醬係有少少辣架, 我覺得好特別唔會太油膩, 炸雞好脆泡菜豆腐湯- 唔錯~我好鍾意飲泡菜湯!Big & Small- 用新鮮嘅生果製造有西柚, 香橙, 蜜糖, 生薑, 味道甜甜酸酸, 飲完幾開胃Lime Soda- 味道同mojito一樣, 只係無酒精整體都好好味, 價錢又唔會太貴, 燒烤又無油煙味, 真心推介!下次再黎都想試下鵝肝炒飯

等店員介紹完我地就開始點餐~燒野方面我地叫左:
豬頸肉- 醬汁好好味, 燒起黎唔配醬都好好味
蜆- 都幾大隻, 清洗得幾好無沙
虎蝦- 味道ok, 幾大隻

其他野就叫左:
泡菜豆腐湯- 唔錯~我好鍾意飲泡菜湯!
Lime Soda- 味道同mojito一樣, 只係無酒精

下次再黎都想試下鵝肝炒飯, 好似好吸引咁呀!
2018-10-05