2020-06-27 1431 瀏覽
難得平日放假,同朋友食個lunch之後就去踏單車🚴‍♀️出下汗。。見到呢間茶餐廳好特別,好潮,啲嘢食好型就試下啦。。我地2點鐘到都好多人等位。。不過等一陣就有位啦,估唔到係可以自助落單,掃一掃QR code落單就得,方便!餐牌選擇好多,仲好特別😂女神麵:呢個女神麵用料好足,有花膠,冬菇,豬手,髮菜,哇,好正!我揀左粗麵,麵質好爽口!番茄湯底好濃味,唔係水汪汪嘅。夠哂大碗又多材料!男神麵:係全牛肉!有牛腩牛根牛肚牛柏葉牛丸,好多牛牛🐮。。好多材料又係大大碗!紅油萵荀:萵荀好少見到有得食!呢度竟然有!切到一舊舊,唔係一片片,咬入口好爽脆,唔會淋patpat,讚👍🏻生菜魚肉個湯好清甜,不過就略嫌普通,有個翅應該正啲南乳雞翼呢個好好食!個面好脆仲大大隻添,有陣咸香味,係醃得好足,啲雞肉都入味。加上雞肉好滑仲有肉汁,好正樽仔奶茶:好濃味,飲落又香又滑黃牛:本身想飲黑牛,不過sold out無得點。但點解7 up唔係白牛咩?叫黃牛嘅,哈,唔知呢?但真係好巨型,夠兩個人飲!仲有爆炸糖同旺寶雪條!大滿足感!第一次見好巨型!土炮雞蛋仔:呢個又係不得了!雞蛋仔再加上雪糕,蛋捲,龍鬚糖,馬仔,雞蛋餅,好多嘢食

餐牌選擇好多,仲好特別😂

女神麵:

男神麵:

紅油萵荀:

生菜魚肉
個湯好清甜,不過就略嫌普通,有個翅應該正啲

南乳雞翼

樽仔奶茶:
好濃味,飲落又香又滑

黃牛:

土炮雞蛋仔:
呢個又係不得了!雞蛋仔再加上雪糕,蛋捲,龍鬚糖,馬仔,雞蛋餅,好多嘢食。
食入口好得意,第一次咁樣食雞蛋仔,真係打卡一流!

2020-06-26