自從上次屋企人發現咗我會食茶餐廳😀佢哋就係咁介紹啲新式高質港式茶餐廳畀我,今日就的咗我嚟呢間檸檬冰室🍋呢到裝修幾光猛,餐牌設計都幾有心思,將茶餐廳升級咗✨佢哋話呢間焗豬同小菜都幾出名,今日就樣樣嗌啲試吓💛公司海鮮炒飯 ($65) 想講呢個完全係同佢餐牌張相生到一模一樣🤣入面有比目魚塊、墨魚筒、大蝦、青口、帶子,款款都兩三件,所以炒到出嚟好大碟🤪而且炒得好有鑊氣,粒粒分明,真心好食😋冬陰功海蝦球米線 ($50) 湯底辣味比起酸味更突出,不過佢嘅辣味唔算好強勁,係個種少少地滿足到辣癮嘅程度🌶值得一讚係呢個價錢竟然有咁大份,啲蝦仲隻隻爽口彈牙唔霉👍🏻檸檬牛油雞中翼 ($50) 係先炸起雞翼再將醬汁灑上去,食落有啲似西檸雞翼酸酸甜甜咁🤤係幾好食但不過不失啦~跟餐餐飲加配咗鮮檸柑桔蜜 (+$12) ,一上枱大杯都嚇親😂有啲似以前去外國市集個種jumbo size beer咁大杯,性價比好高🍺 鮮磨蛋白杏仁茶 (+$12)好香,而且夠滋補,女士飲就可以養顏(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)總括嚟講,呢間冰室係性價比極高💛 除咗份量大,味道都有返一定水準,糧尾如果想簡單解決一餐,其實不妨可以考慮食呢間👍🏻

公司海鮮炒飯 ($65)
而且炒得好有鑊氣,粒粒分明,真心好食😋

冬陰功海蝦球米線 ($50)

檸檬牛油雞中翼 ($50)